Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Op dat moment wil Max niets met F1 te maken hebben"

Twaalf overwinningen op rij voor Red Bull Racing, inclusief een tiental zeges van Max Verstappen. Vader Jos kán niet anders dan trots zijn. En dat is hij ook. Ondanks alle successen en media-aandacht is Max niets veranderd, stelt Jos. "Gedurende de week wil hij niets met Formule 1 te maken hebben. Maar als het eenmaal weekend is, staat hij er."

Jos-Verstappen-Max-Verstappen-F1-Red-Bull-Racing-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

F1-journalisten Lee McKenzie en Tom Clarkson bezochten na afloop van Hongaarse Grand Prix het Red Bull Energy Station, waar het complete Red Bull-team een feestje bouwde om de twaalfde raceoverwinning op rij te vieren. Tijdens hun bezoek liepen ze een oude bekende tegen het lijf, genaamd Jos Verstappen. In de F1 Nation Podcast delen ze hun interview.

"Lee en ik zijn op dit moment in het Red Bull Energy Station. Er is overal bier - en terecht. Daarnaast staat er een trotse vader tegenover ons: Jos Verstappen. Wat een seizoen heeft hij (Max, red.) hé?", zegt Clarkson tegen Verstappen senior.

"Het valt allemaal heel goed op zijn plek", antwoordt Verstappen. "Het is alles bij elkaar. De prestaties van Max, maar ook die van het team en de auto. Het is ongelofelijk."

Clarkson vraagt Verstappen of zijn zoon veranderd is in de afgelopen jaren. "Lee en ik hadden het erover dat hij er iedere race opnieuw bovenop zit en geen fouten maakt. Dat gebeurt niet vaak."

De oud-F1-coureur antwoordt: "Dat klopt. Hij is erg gefocust en hij houdt van racen. Gedurende de week wil hij niets met Formule 1 te maken hebben. Maar als het eenmaal weekend is, staat hij er. En dat is wat hij wil, als je het mij vraagt. Als hij er is, is hij gefocust. Maar zodra de finishvlag gezwaaid is, is het klaar voor hem. Dat is zijn sterkte."

"Voor mij is Max niets veranderd"

McKenzie vervolgt het interview met Verstappen: "Maar dat is gezond. Ik herinner me dat ik ooit naar jullie huis kwam. Destijds draaide bij Max álles om Formule 1. Als hij niet met de echte Formule 1 bezig was, dan racete hij in F1-auto's op de simulator. Hoe erg heb je hem zien veranderen en hoe erg ben je onder de indruk van hem?"

De Limburger antwoordt. "Voor mij is Max niets veranderd. Als hij thuis is, rijdt hij geregeld op de simulator. En dat vindt hij geweldig. Daarnaast is hij nog steeds heel relaxed. Dat is gewoon hoe het gaat. Ik bedoel, het team heeft een fantastische auto gebouwd. Max steekt er veel moeite in en die combinatie levert resultaat."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"