Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen stomverbaasd: "Het lijkt er op dat Mercedes iets doet wat niet mag"

Jos Verstappen, de vader van Max, is enorm verbaasd over de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Plots is Mercedes razendsnel, en dat leidt tot enorm veel vraagtekens bij de Limburger.

De afgelopen week deden er allerlei theorieën de ronde over de plotselinge snelheid van Mercedes. In Brazilië werd Red Bull namelijk zoek gereden door Lewis Hamilton. Mercedes was naar de gloednieuwe motor. Tegelijkertijd doken beelden op waarop het lijkt dat Hamilton zijn stuur naar zich toetrekt. Jos Verstappen gelooft in gesprek met De Telegraaf niet dat het slijtage is, zoals het team van de Brit beweert. "Dat is echt geen slijtage, zoals ze bij Mercedes beweren. Daar geloof ik niets van. Ik ben heel benieuwd wat ze aan het doen zijn bij Mercedes. Zo'n enorm snelheidsverschil van de ene op de andere race, dat heb ik nog nooit in mijn leven meegemaakt." Jos rekent dan ook op de FIA, die hopelijk in zal grijpen. "Ik vind echt dat de FIA daar heel goed naar moet gaan kijken, net als naar die achtervleugel. Een stuur is er om een bocht te maken naar links of naar rechts, waarom zou een stuur bewegen van voor naar achter?", vraagt hij zich hardop af.

"Mercedes doet iets wat niet mag"

Vader Verstappen heeft het sterke vermoeden dat er iets niet in de haak is bij Mercedes. Hij zag na de Braziliaanse Grand Prix ook nog eens hoe Hamilton met zijn stuur frommelde nadat hij kort na de race iets van zijn fysio overhandigd kreeg. "Officieel mag het niet, maar dat is juist het probleem. Op de beelden is toch te zien dat er iets aan de hand is. In Brazilië krijgt Hamilton iets in zijn handen gedrukt van zijn trainer en loopt hij daarna terug naar zijn auto en duikt in de cockpit. Alles bij elkaar is het gewoon raar. Max had geen schijn van kans." De conclusie is voor Jos dan ook logisch. Iets wat Mercedes doet, gaat niet volgens de regels. "Het lijkt er voor mij heel sterk op dat ze iets doen wat niet mag. Dat hoort gewoon niet." "Ik wil best verliezen, maar het moet wel op een eerlijke manier gaan. Natuurlijk ben ik bevreesd voor Mercedes. Max ziet het ook, maar hij zegt: 'het enige dat ik kan doen is zo hard mogelijk rijden'."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden