Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jubelende Jos Verstappen prijst Red Bull en zoon Max na 'volksfeest' in Zandvoort

Jos Verstappen is blij dat hij voorafgaand aan de GP van Nederland nog negatief werd getest op het coronavirus, zodat hij zoon Max Verstappen de zege zag veroveren in Zandvoort. Verstappen senior spreekt van een waar volksfeest en bedankt Red Bull voor de winnende strategie.

SI202209040467 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen won wederom de Grand Prix van Nederland, waardoor het oranjefeest in Zandvoort na het vallen van de finishvlag kon losbarsten. Vader Jos Verstappen was er bij, al leek hij eerder nog bijna het thuisweekend van zijn zoon te moeten missen. Eerder deze week werd hij positief getest op het coronavirus, maar op zondag testte hij weer negatief.

Hierdoor kon vader Jos de race live meekijken vanaf het circuit, waar hij zijn zoon als eerste over de finish zag komen. Vanzelfsprekend was dit niet, vooral niet na de late safety car. "Het blijft altijd spannend", zo trapt hij af bij Viaplay. "Je weet dat er een virtual safety car of een safety car aan zit te komen als er een auto stilvalt op het rechte stuk."

"Je moet te allen tijde klaarstaan met de juiste strategie", zegt de voormalig Formule 1-coureur. Hij looft Red Bull hiervoor, want wederom had het team van Verstappen junior de juiste strategie. "Ik denk dat het team en Max samen goed gehandeld hebben, het is gewoon perfect."

Fans in Zandvoort zagen klein gevecht tussen Verstappen en Hamilton

Verstappen vecht het anno 2022 vooral uit met de Ferrari-coureurs, maar in Zandvoort moest de Limburger het opnemen tegen zijn titelrivaal van 2021, Lewis Hamilton. De Brit reed kort eerste in de slotfase van de race, maar bij de herstart na een periode achter de safety car was het Verstappen die gelijk weer de leiding greep. "Het is opletten, je moet er gewoon bij zitten", weet ook vader Jos.

"Je weet dat het een hele snelle auto is op het rechte stuk en hij sloot gewoon goed aan. Lewis ging redelijk laat van start en Max zat er bovenop. Dan kan het." Jos wil graag alle aanwezige fans bedanken voor het oranjefeest in Zandvoort. "Het voelt gewoon waanzinnig om de sfeer te proeven. Het is gewoon ongeveer een volksfeest wat hier gebeurt!", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen