Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Jubilerend Circuit Zandvoort presenteert nieuwe mede-eigenaar

Robert van Overdijk blijft aan als algemeen directeur van Circuit Zandvoort. De Brabander zou meerdere aanbiedingen hebben gehad binnen het betaald voetbal, maar blijft verbonden aan het circuit in de duinen. Van Overdijk wordt zelfs mede-eigenaar van het circuit.

Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Circuit Zandvoort bestaat dit jaar 75 jaar. Het circuit in de duinen heeft grote ambities en zet die nu kracht bij met de presentatie van een nieuwe mede-eigenaar.

Robert van Overdijk is sinds 2016 de algemeen directeur van Circuit Zandvoort en is een van de dragende krachten achter de Grand Prix van Nederland. Die prestaties leverde interesse op van verschillende clubs binnen het betaald voetbal, waaronder Ajax en AZ. Toch heeft Van Overdijk nu gekozen om zijn toekomst te verbinden aan het circuit in Zandvoort.

De Brabantse directeur wordt nu ook mede-eigenaar van het circuit. "Voor mij zijn de waardering, het feit dat ik nu ook mede-eigenaar ben en de ambities nieuwe prikkels. We hebben een prachtige reis achter de rug, maar er ligt er nu ook weer een mooie reis voor ons", vertelt Van Overdijk.

Ook Bernhard van Oranje, groot aandeelhouder van het circuit, is blij dat Van Overdijk niet de stap naar het betaald voetbal heeft gemaakt. "Aan de ene kant voelden we ons als aandeelhouders gevleid door de berichtgeving, maar anderzijds was het ook een wake-up call. We hebben met elkaar nog torenhoge ambities en minstens zo belangrijk, we willen dit met elkaar blijven doen. Vandaar dat het ons trots maakt Robert als mede-eigenaar aan boord te hebben kunnen halen."

Torenhoge ambities

Voor Circuit Zandvoort liggen er grote uitdagingen in het verschiet, want het contract met de Formule 1 loopt bijvoorbeeld volgend jaar af. Toch is men ambitieus in het kustdorp. Recentelijk werd de uitbreiding van het pitgebouw opgeleverd en kreeg het circuit de beschikking over extra commerciële ruimtes.

"We willen van Circuit Zandvoort ook voor tenminste de komende 75 jaar de meest fantastische, zakelijke evenementenlocatie van Nederland maken, waar het hele jaar bedrijvigheid is", aldus Van Overdijk. Met het unieke karakter van Circuit Zandvoort als een van de pijlers. "Hier is geschiedenis niet alleen een herinnering, maar wordt het iedere dag geschreven."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'