Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Kan Red Bull zich revancheren in Singapore? "Hopelijk zit dat er nog in"

De Grand Prix van Singapore is over het algemeen een flinke uitdaging voor Red Bull, mogelijk ook dit jaar. Maar bestaat er nog een kans dat de Oostenrijkse renstal zich kan revancheren op het Marina Bay Street Circuit? Rudy van Buren en Ruud Dimmers bespreken het in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In 2023 werd wel duidelijk dat het Marina Bay Street Circuit, het podium voor de Grand Prix Singapore, niet al te hoog op het favorietenlijstje van Red Bull staat. De karakteristieken van het stratencircuit lijken simpelweg geen goede match te zijn met de bolides van Red Bull, want zelfs de dominantste auto van de Oostenrijkse renstal kon daar geen hoge ogen gooien vorig seizoen. 

Een nieuw seizoen betekent echter nieuwe kansen, maar kan Red Bull daar ook van profiteren? Formule 1-kenner Ruud Dimmers en Red Bull-simcoureur Rudy van Buren durven nog niet te stellen dat de Oostenrijkse renstal dit keer wel een succesweekend te wachten staat. Van Buren verwacht bijvoorbeeld niet dat Verstappen tijdens de kwalificatie een plekje in de top drie weet te bemachtigen en een podiumplek in Singapore lijkt ook geen realistisch resultaat te zijn volgens de beide heren. 

Van Buren legt in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast uit waarom hij denkt dat Red Bull nog even geduld moet hebben. "Op papier is wel duidelijk dat dit een moeilijk weekend wordt en ik denk dat iedereen dat ook wel weet bij Red Bull. De afgelopen jaren was het immers geen groot succesverhaal, maar het is te hopen dat de lessen die het team de afgelopen jaren heeft geleerd wel wat verbetering brengen. Vooral wat de rijbaarheid betreft, want dat was in 2023 natuurlijk het grootste probleem."

Van Buren hoopt dus in ieder geval een stijgende lijn te zien bij de Oostenrijkse renstal, al verwacht hij dat ze nog even zullen moeten wachten op serieuze verbetering. "Vorig jaar werd natuurlijk wel aangegeven dat ze de setup wat veranderd hadden tussen de vrije training en kwalificatie, dus dat zorgde er mogelijk voor dat ze de verkeerde kant op gingen. Maar hopelijk zit een derde, vierde of vijfde plek er nog in en kunnen ze punten scoren, zodat de volgende stap kan komen als we richting Austin gaan (de volgende race wordt drie weken na Singapore verreden in Austin, red.)." 

Snelheid

Toch zijn Van Buren en Dimmers het met elkaar eens: Red Bull heeft wat geluk en hulp van de andere teams nodig in de strijd met McLaren, de nieuwe leider in het constructeurskampioenschap. "Als we even de oranje bril op zetten denk ik wel dat we Ferrari nodig gaan hebben om punten weg te snoepen bij die oranje auto's", merkt Van Buren bijvoorbeeld op.

Ook Dimmers denkt dat Verstappen een goed resultaat van de andere coureurs zeker kan gebruiken, maar dan met het oog op zijn leiding in het rijderskampioenschap. "Voor Verstappen zou het goed zijn als Piastri wint voor Leclerc. Dan kan Norris vervolgens het podium wel compleet maken, maar als Max dan ergens op plek vier bijvoorbeeld volgt, blijft het nog dicht bij elkaar. Als Max met een voorsprong van ongeveer vijftig punten richting Austin kan, heb je nog zes races te gaan. Met een mooie upgrade erbij zou het dan moeten lukken." 

"Dan komt het allemaal vast nog wel goed. Ik hoor wel heel veel mensen die precies uitrekenen hoeveel punten Verstappen per race mag verliezen, maar we hebben het hier wel gewoon over autosport. Je kan niet over zes races bepalen hoeveel een coureur kan verliezen, dat gaat gewoon niet. Eén tik op het achterwiel en je ligt eruit. Dan kan je die 25 punten gedag zwaaien en moeten we er een nieuw telraam bij pakken." 

Eén verbeterpunt zou, als het aan Dimmers ligt, dus centraal moeten staan bij Red Bull. "Het gaat allemaal om snelheid, om de vorm van het team en de flow waarin iedereen binnen het team zit. Die zaken moeten verbeteren en daar moet een stijgende lijn in komen te zitten. Als Verstappen meer dan vijftig punten voorsprong heeft na de Grand Prix van Singapore is hij eigenlijk nog tevreden, want hij had na Bakoe al verwacht veel meer punten in te leveren dan de drie die het uiteindelijk zijn geworden."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel