Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2024

Kan Verstappen de klus klaren in Canada? "Max-factor maakt altijd het verschil"

De Grand Prix van Canada staat weer voor de deur en het belooft stiekem toch wel een spannend weekend te worden. Max Verstappen hoopt ongetwijfeld dat hij de pech van Monaco dit weekend weg kan spoelen met een slok champagne op het podium, maar de concurrentie zal dat niet zomaar toelaten. Tom Coronel rekent er dan ook niet op dat een overwinning in Canada een koud kunstje zal zijn voor de Nederlander.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is de laatste jaren algemeen bekend dat Red Bull Racing het niet makkelijk heeft op stratencircuits en ook tijdens de Grand Prix van Monaco werd dat weer pijnlijk duidelijk. Max Verstappen moest genoegen nemen met een vijfde startpositie en kon tijdens de race ook geen hoge ogen gooien, terwijl het weekend voor teamgenoot Sergio Perez al na enkele bochten in tranen eindigde. 

De concurrentie kon daarentegen juist wél rekenen op succes en voor thuisheld Charles Leclerc werd het een weekend om nooit te vergeten. De Monegask won de race op eigen bodem met een dominant optreden en was de concurrentie daarmee te slim af. Toch ontstaan er in Canada weer andere omstandigheden: het circuit in Montreal heeft aardig wat weg van een typisch stratencircuit, maar lijkt in de verste verte niet op het circuit in Monaco. Dat biedt hoop voor Red Bull.

Ook Tom Coronel verwacht dat Red Bull samen met Verstappen weer aan het langste eind zal trekken in Canada. In gesprek met RacingNews365 spreekt de coureur zijn verwachtingen uit. "Dit is geen Monaco, dat zeker niet! Alles gaat hier een tandje harder en ik verwacht toch wel iets meer van Red Bull. Ik wil niet zeggen dat Monaco als een waarschuwing kwam voor hen, maar ze zijn zo druk bezig geweest met die problemen dat ze vast wel iets opgelost zullen hebben."

Toch weet ook Coronel dat de concurrentie dit seizoen niet bang is voor een uitdaging, dus kan de Oostenrijkse renstal de borst nog natmaken. "Het is hier wel een soort stratencircuit en daar staat toch altijd wel een minnetje bij de Red Bull-bolide, dus makkelijk zal het niet worden. We gaan echt wel een hele mooie strijd zien hier. Red Bull heeft gelukkig nog wel de Max-factor, want hij maakt altijd duidelijk het verschil in lange snelle doordraaiers."

Dat er nog van alles mogelijk is mag volgens Coronel dan ook geen geheim zijn. "Er is op dit moment geen enkel chassis waarmee je als coureur garantie hebt op een podium. We zien nu duidelijk dat er twee Ferrari's, twee McLarens en één Red Bull vooraan staan."

Die ene Red Bull verschijnt als een soort vreemde eend in dat lijstje, al is dat volgens Coronel makkelijk te verklaren. Perez, die recent tekende voor een tweejarige verlenging, kan bij Red Bull nog geen zoden aan de dijk zetten dit seizoen. "Dat hij amper meedoet heeft wel te maken met het feit dat alles zo dicht bij elkaar zit, want die anderhalve tiende heeft hij op dit moment gewoon niet. Het is nu aan hem om te laten zien dat hij het wél kan, want ik heb niet het idee dat Red Bull op dit moment nog de snelste auto heeft."

McLaren en Ferrari zijn namelijk in rap tempo bezig het gat met de Oostenrijkse renstal te dichten en dat werd de afgelopen raceweekenden al regelmatig duidelijk. Toch verwacht Coronel dat andere factoren ook nog voor verrassingen kunnen zorgen. "Het gaat mogelijk flink regenen in Canada, dus ik denk dat jongens als George Russell, Esteban Ocon en Lando Norris wel het extra talent hebben om daar die extra plaatsen te winnen. Ook Fernando Alonso en Yuki Tsunoda maken een goede kans, want het zit nu allemaal zo dicht bij elkaar dat het een coureur hier best wel eens verrassend kan pieken."

Ondanks het feit dat Canada voor zo ongeveer iedere coureur kansen in petto lijkt te hebben, gaat Coronel er toch vanuit dat het podium weer als vanouds bestegen zal worden door de gebruikelijke toppers. "Ik denk dat Max de boel hier wel wint. Dan zullen Lando Norris en Carlos Sainz het podium compleet gaan maken, gevolgd door Charles Leclerc op vier en Oscar Piastri op vijf." 

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training