Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Karter diep door het stof na vermeende nazigroet, maar carrière lijkt te imploderen

De 15-jarige Artem Severuikhin, die op maandag in opspraak raakte door een vermeende nazigroet op het podium van een kartrace van het Europese kampioenschap, is zijn zitje kwijt en zijn licentie is ingetrokken.

De Rus Artem Severiukhin, racend met een Italiaanse licentie, stond al glimlachend op de bovenste trede van het podium toen hij een vermeende nazigroet uitvoerde na afloop van het Europese kampioenschap karten.

De FIA stelde meteen een onderzoek in, maar andere partijen zorgden er al voor dat Severiukhin voorlopig naar een carrière in de autosport lijkt te kunnen fluiten. Zijn team, Ward Racing, liet op maandag meteen weten dat ze het contract met de jongeman hadden verscheurd.

Licentie ingetrokken

Terwijl het FIA-onderzoek nog loopt, liet de Italiaanse autosportbond er geen gras over groeien. Zij hadden een Italiaanse racelicentie aan de Rus afgegeven, maar deze is nu ingetrokken.

De autosportbond kwam met spoed bij elkaar, waarna men zonder al te veel discussie besloot om de licentie in te trekken. Momenteel buigen ze zich nog over verdere sancties na de volgens hen 'onacceptabele' gebaren van Artem.

"Hij toonde een gebrek aan respect voor de universele normen en waarden die er gelden in de sport, die tegelijkertijd ook de basis zijn voor menselijkheid en waardigheid", aldus de Italianen.

15-jarige karter door het stof

Eerder op de dinsdag ging Severiukhin op Telegram door het stof voor zijn daad, maar ontkende hij een nazigebaar te hebben gemaakt. "Ik maakte een gebaar dat door velen werd gezien als een nazisaluut. Ik steun Nazi's niet en ik beschouw hun daden als de meest verschrikkelijke in de geschiedenis van de mensheid."

"Ik accepteer elke straf, maar ik bedoelde niets met mijn acties. Ik steun Nazi's niet en ik wilde niemand beledigen. Sorry", aldus de jonge coureur.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"