Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Klien ziet viertal kleine Red Bull-voordelen voor Verstappen in Oostenrijk

Voormalig Red Bull Formule 1-coureur Christian Klien verwacht dat Red Bull tegenstand gaat krijgen op de Red Bull Ring, maar tegelijkertijd wijst hij op een viertal zaken die juist in het voordeel kunnen werken van de Oostenrijkse formatie.

Austria 2024 track limits
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull werkt als Brits-Oostenrijke formatie dit weekend de Formule 1-thuisrace af op de Red Bull Ring. Natuurlijk moet je Max Verstappen als één van de favorieten opschrijven, maar makkelijk wordt het volgend voormalig Formule 1-coureur Christian Klien niet. Wel ziet de Oostenrijker een viertal kleine voordelen voor de Nederlander. Het eerste voordeel heeft te maken met de hoogte in de Oostenrijkse Alpen.

"Ik denk dat we een spannend gevecht krijgen tussen Red Bull en McLaren. Red Bull gaat hier van oudsher goed. De hoogte van 600 meter werkte altijd in het voordeel van Red Bull omdat dat team met een iets grotere turbo rijdt, dus wellicht helpt dat dit jaar nog steeds een beetje mee", aldus Klien in gesprek met RacingNew365.

Het tweede voordeel voor Red Bull en Verstappen in het bijzonder, zit naast de baan: "Max wordt bijgestaan voor zijn fans én het is een thuisrace. Historisch gezien ligt deze race hem goed, maar hij zal er voor moeten knokken dit jaar. McLaren heeft een hele goede allround-auto die het op bijna elk circuit goed doet", vervolgt Klien, die naar de baanconfiguratie rijdt voor nóg een voordeel. Of beter gezegd, een minder groot nadeel.

"Het positieve is dat de kerbstones hier zo plat zijn als wat", aldus Klien, wijzend op de tekortkomingen van de RB20 van dit jaar. Al staat daar natuurlijk wel tegenover dat Red Bull Verstappen in de gelederen heeft, het laatste voordeel dat de gewezen Red Bull-coureur van weleer aanhaalt.

"Ik denk dat als Lando Norris in Barcelona de leiding had behouden in de eerste bocht hij weg had kunnen rijden en de overwinning buiten bereik van Red Bull was. Maar het is nog steeds het team dat geen fouten maakt en het is een voordeel om Max in de auto te hebben."

"Misschien dat alle topauto's nu min of meer aan elkaar gelijk zijn, maar Max profiteert bovendien denk ik nog steeds van de juiste uitvoering door Red Bull. Ik denk dat om die reden Red Bull races kan blijven winnen, in ieder geval tot aan de zomerstop, maar als het team ook maar één fout maakt, winnen ze niet."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024