Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Knokkende Veijer pakt onverwacht podium na straf voor concurrent

Collin Veijer heeft een podiumplek gepakt in de Moto 3-race op Misano. De Nederlander startte op P6 en vocht zich naar voren naar P4. Hij kwam ook als vierde over de streep, maar door een straf voor een concurrent promoveerde Veijer naar P3. David Alonso won de race.

Veijer Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Net als twee weken geleden streek het Moto 3-circus neer op het Marco Simoncelli-circuit van Misano. Collin Veijer startte vanaf P6 en wist in eerste instantie maar een positie te pakken, maar al snel lag hij op podiumkoers. Veijer knokte zich namelijk naar P3, al werd hij al snel terugverwezen naar de vierde positie. De Nederlander zakte daarna verder weg en moest een gaatje laten naar de kopgroep van vijf man.

De wedstrijd kwam daarna in een wat rustiger vaarwater terecht en Veijer moest het in die fase van de race doen met P6. Met nog 13 rondjes te gaan werkte de Nederlander zich weer naar voren en kwam hij op de vierde positie terecht. Hij zette vervolgens en passant de snelste raceronde neer, maar in het zeer competitieve veld van de Moto 3 werd Veijer al snel weer terugverwezen naar de zesde positie.

Veijer profiteerde vervolgens van een touché tussen twee voorgangers en kreeg zo twee posities cadeau. De Nederlander hield zich nog vrij afzijdig in het gevecht vooraan het veld en leek de kat uit de boom te kijken vanaf P5. De top drie in de race reed echter weg en Veijer zag het gevaar. Hij pakte de vierde positie over en probeerde eigenhandig het gaatje te dichten.

Dat lukte de Nederlander, maar een aanval op een podiumplek zat er nog niet meteen in. De drie vooraan vochten met elkaar om de zege, maar Veijer kon zich niet in dat gevecht mengen. De Nederlander eindigde oorspronkelijk op P4, maar door track limits voor Daniel Holgado promoveerde Veijer naar P3. Dat leverde dus toch nog een podiumplek op voor Veijer, terwijl David Alonso als winnaar over de streep kwam. 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Singapore 2024