Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Knoors noemt rijdersmanagement Red Bull 'twijfelachtig': "Echt heel jammer"

Daniel Ricciardo heeft zijn laatste race als Formule 1-coureur mogelijk al achter de rug, maar tast nog altijd in het duister zonder officiële bevestiging. Ernest Knoors benadrukt in gesprek met RacingNews365 dat dat toch een kwalijke zaak is.

Daniel Ricciardo Max Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor velen was het toch even slikken toen een uiterst emotionele Daniel Ricciardo na de Grand Prix van Singapore voor de camera's van de media verscheen. De geruchten hingen al langere tijd in de lucht: RB zou hem na het raceweekend mogelijk de deur al wijzen, maar zou die knoop na de race pas doorhakken. Ricciardo genoot van iedere seconde, wetende dat het mogelijk zijn laatste weekend als Formule 1-coureur zou zijn, maar heeft nog altijd geen duidelijkheid over zijn toekomst.

Ernest Knoors reageert in gesprek met RacingNews365 op de situatie en heeft daarmee met name kritiek op het rijdersmanagement van Red Bull. "Als dit inderdaad zijn afscheid was, is de manier waarop ze het uiteindelijk hebben gedaan echt heel slecht. Hij is en blijft een achtvoudig Grand Prix-winnaar, is een fantastisch sportman en bovenal een geweldige ambassadeur voor de sport."

"Hij is over zijn hoogtepunt heen, daar is geen twijfel over mogelijk. Hij heeft het bij Mclaren niet waar kunnen maken en kan dat nu bij RB eigenlijk ook niet, dus is het goed dat hij plaats maakt voor jonge talenten. Maar ik had hem die duidelijkheid echt gegund, dat hij in ieder geval weet dat het ook echt zijn laatste race is. Dan kan hij nog in stijl afscheid nemen. Ik kan me best voorstellen dat ze bij Red Bull nog niet zeker weten of dit ook echt zijn laatste race was, dus misschien ziet er nog een staartje aan. Maar als dit zijn laatste race was, hebben ze dat toch slecht gedaan."

Knoors zou het dan ook anders opgelost hebben, te beginnen met duidelijke communicatie. "Ik zou het hem echt gunnen dat hij Austin in ieder geval nog mee kan pakken. Hij vindt Texas heel leuk, want hij komt daar niet voor niets aan met een cowboyhoed en laarzen. Als ze hem in waarde en stijl afscheid wil laten nemen, moeten ze hem daar nog laten rijden. Laat hem van tevoren duidelijk weten dat het zijn laatste race is, want dan wordt het denk ik echt een heel mooi evenement."

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik het rijdersmanagement van Red Bull echt geen sterk punt vindt. Ze gaan echt hard om met jonge talenten, maar ook met de waardevolle coureurs die het team de afgelopen jaren zoveel gebracht hebben. Daar gaan ze ook heel twijfelachtig mee om en dat is toch echt heel erg jammer."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Scoort Ajax of Besiktas tijdens de wedstrijd? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Opnieuw gevoelige tik voor Red Bull: Hoofdstrateeg kiest voor concurrent