Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kristensen: "Het spijt me, maar dan heeft Verstappen een slechte dag"

Op de zondag in Japan was Max Verstappen de dominante man, maar dat was een dag eerder niet het geval. Oké, hij pakte poleposition, maar het verschil met zijn teamgenoot Sergio Perez was minimaal. Had Verstappen een mindere dag, of was Perez heel goed? Tom Kristensen reageert daarop.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was erg lastig om in Japan de goede afstelling te vinden voor de Formule 1-teams. Daar waar de eerste vrije training werd onderbroken door een rode vlag, viel de tweede training letterlijk in het water door de lastige omstandigheden. De baan was te nat voor de droogweerbanden, maar weer te droog voor de intermediates. Tijdens de derde oefensessie moesten er dus nog de nodige rondjes worden gereden om überhaupt de juiste set-up voor zowel de kwalificatie als de race te vinden.

Waar Max Verstappen overtuigend de snelste was tijdens het eerste deel van de kwalificatie, was de marge in Q2 al een stuk kleiner met slechts een verschil van 12 duizendsten met teamgenoot Sergio Perez. In het laatste en beslissende deel was de Nederlander opnieuw de rapste man op Suzuka, maar opnieuw was het gat verwaarloosbaar: 66 duizendsten.

De Nederlander legde voor de camera van Viaplay uit waarom het niet zo'n best rondje was. "Het begin was goed en daarna verloor ik grip aan de voorkant. Dan kan je natuurlijk niet meer goed aanvallen. Het is gewoon enorm gevoelig hier met de banden. Als je echt tot de limiet wil gaan, houden de banden het op een één of andere manier niet vol. Daar kwam ik mezelf een beetje mee tegen in de laatste ronde, maar als we nog steeds eerste staan terwijl ik niet blij ben met mijn ronde, dan is het goed."

'Dat is de realiteit'

Toch is Tom Kristensen, analist bij Viaplay en negenvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, een andere mening toebedeeld. "Hij was in de kwalificatie minder dan een tiende sneller dan Checo. En dat is dan een slechte dag voor Verstappen: poleposition pakken met minder dan een tiende verschil. Dat is de realiteit, het spijt me, want hij is heel sterk", zo legt Kristensen uit in de F1 Nation-podcast.

De Deen is onder de indruk hoe Perez daarmee om kan gaan. "Het is briljant dat hij daarmee om kan gaan in hetzelfde team. En dat doet hij heel goed. Dus ik denk dat hij zichzelf een soort van opnieuw heeft uitgevonden." Ook richt de Mexicaan zich nu vooral op zichzelf. "Dat moet hij hebben gedaan, er is geen twijfel dat we dat nu zien. Want als we terugkijken naar een jaar geleden, toen praatte hij over het wereldkampioenschap na briljante prestaties, zoals de overwinning in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan", zo sluit Kristensen af.

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"