Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Robert Kubica

Kubica vervult Ferrari 'F1'-droom alsnog: "Voelt als 15 GP's op rij"

Robert Kubica zou in 2012 voor Ferrari racen in de Formule 1, maar zijn huiveringwekkende rallycrash zette daar een streep door. Nu komt zijn droom toch nog uit. Soort van...

Kubica AF Corse
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © AF Corse

Robert Kubica was ooit dé nieuwe superster in de Formule 1. In 2011 crashte hij echter zeer zwaar in de Rally van Andorra. De vangrails doorboorden de auto, waardoor de Pool zeer zwaar gewond raakte aan de rechterzijde van zijn lichaam. Er werd gevreesd voor amputatie, maar meerdere ingrijpende en langdurige operaties voorkwamen dat. Wel was de mobiliteit van zijn arm fors afgenomen.

Na een lange herstel- en revalidatieperiode pakte hij het racen weer op en schopte hij het zelfs weer tot de Formule 1. Het jaar met Williams in 2019 werd er, ondanks het heldenverhaal, qua prestaties één om snel te vergeten. Het jaar stond in schril contrast met de vooruitzichten dat hij in 2012 voor Ferrari zou gaan rijden. Dat het daar nooit van is gekomen, liet volgens Kubica in gesprek met La Gazzetta dello Sport een 'open wond achter'.

"Ik denk dat het iets heel anders zou hebben betekend om voor Ferrari uit te komen dan voor welk ander merk dan ook. Ik heb in het verleden vaak op die manier naar Ferrari gekeken", zo vertelt hij aan de Italiaanse sportkrant.

"Als F1-coureur had ik twee doelen voor ogen; kampioen worden en racen in het rood. Dat is niet gelukt, want het leven had iets anders voor me in petto. Ik geeft toe dat dat een open wond heeft achtergelaten. Maar daarom is deze kans juist zo'n geweldige uitdaging."

En met 'deze kans' doelt Kubica op het feit dat hij door AF Corse is vastgelegd voor het Ferrari-fabrieksteam in het WEC. Hij gaat rijden met de Ferrari 499P Hypercar die in 2023 bij het debuut de 24 van Le Mans won.

Het maakt misschien niet alles goed, maar wel heel veel: "Om de 24 uur van Le Mans te rijden, voelt als 15 Formule 1 Grands Prix op een rijd. Om dat dat in 't rood te kunnen doen, is werkelijk heel speciaal."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek