Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kvyat blikt terug op 'gunstig getimede' Verstappen-promotie: "Gebruik niet graag grote woorden"

Max Verstappen ging er in de Formule 1 vandoor met het Red Bull-stoeltje van Daniil Kvyat. Hoe kijkt de Rus daar vandaag de dag naar?

Verstappen Kvyat 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniil Kvyat is nog altijd te bewonderen op de internationale circuits. Met een rol als Lamborghini fabriekscoureur in het World Endurance Championship heeft hij niet te klagen, maar hoe anders was zijn carrière gelopen als hij niet door Red Bull aan de kant werd gezet ten faveure van Max Verstappen?

Kvyat laat zijn licht schijnen over dat vraagstuk als hem door Formule 1 Magazine wordt gevraagd hoe hij terugblikt op zijn F1-carrière. Hij is niet geheel voldaan: "Ik zal altijd het gevoel houden dat ik er niet het maximale heb uitgehaald. Als coureur had ik de potentie om mee vechten voor het kampioenschap."

Kvyat benadrukt dat zijn Red Bull-kans kwam op het moment dat de bolide niet zoals in de jaren daarvoor op zijn sterkst was. De vraag hoe hij de hype rond Max Verstappen volgt, beantwoordt hij slechts deels.

"Ik weet wat ik als coureur waard ben. In een winnende auto was ik kanshebber voor het kampioenschap. Ik gebruik niet graag grote woorden en zal dan ook niet zeggen dat ik makkelijk had gewonnen, want de concurrentie is moordend en van alle tijden. Zo hoort 't ook en dat is ook waarom we F1 willen rijden."

Heeft Max Verstappen dan betere kansen gehad, aangezien hij wél is gebleken om te winnen? "Ik kreeg mijn kans toen Red Bull niet geweldig was. Max, maar bijvoorbeeld ook Sebastian Vettel eerder, kreeg zijn kans toen de Red Bull juist heel sterk was. De omstandigheden moeten meewerken en het heeft mij niet meegezeten."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1