Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerupdate Formule 1 GP Miami 2022: regen enkele uren voor de start

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het laatste weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Miami. Want hoe zit het nou met die dreiging van zware buien?

In het tropische zuiden van Florida zijn hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid geen verrassing. Het Formule 1-weekend in Miami verloopt dan ook onder tropische omstandigheden. De zon scheen op vrijdag en zaterdag flink en ook tijdens de race blijft 't zo goed als zeker droog. Wel is met name rond de middag een enkele bui mogelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid is het tijdens de race, die om 15:30 uur plaatselijke tijd begint, droog. Het tijdsverschil met het oosten van Amerika is zes uur en wij kunnen de race aanschouwen om 21:30 uur. Echter, de zeer hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid in het zuiden van Florida kunnen altijd tot een lokale bui leiden. De kans is klein dat een dergelijke bui precies boven het circuit ontstaat, maar toch is een volledige droogweergarantie voor deze gebieden niet af te geven. De teams zullen dan ook de regenradar in de gaten moeten houden.

Update

Om 12:45 lokale tijd, een kleine drie uur voor de race (15:30 lokale tijd), heeft het even geregend. De baan is wat nat, maar als er geen nieuwe buien ontstaan lijkt het geen effect te zullen hebben op de race. Met deze hoge temperaturen zal de baan zo weer droog zijn. Update 2: een uurtje voor de race regende het ook even, maar het lijkt droog te zijn aan het begin van de race.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen