Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Lammers: “Contractverlenging Verstappen geeft veel vertrouwen voor de toekomst”

Het verlengen van het contract van Max Verstappen bij Red Bull is reden voor optimisme bij de Nederlandse Formule 1-fans. Dat is de mening van Jan Lammers, die het nieuws van vanochtend zeer goed vindt.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen blijft tot en met 2023 bij Red Bull. Dat maakte beide kampen vandaag (dinsdag) wereldkundig. Hoewel het nieuws als donderslag bij heldere hemel naar buiten werd gebracht, is het wel goed nieuws en reden voor optimisme, zo is Jan Lammers van mening.

De voormalig Le Mans-winnaar en sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix vertrouwt erop dat het team Verstappen goede redenen heeft gehad om direct tot en met 2023 te verlengen: "Je zit met een compleet andere focus naar het nieuwe jaar te kijken. Men wacht op de nieuwe auto's, wij zijn bezig met de race op Zandvoort en vervolgens komt dit nieuws naar buiten, maar het is heel mooi nieuws!", zo trapt de Zandvoorter af in gesprek met RacingNews365.

"Ik heb vooral heel veel vertrouwen in beoordelingsvermogen van Max en Jos en het hele team rond Verstappen. Dat zij zoveel vertrouwen hebben in de nieuwe samenstelling met Red Bull en Honda, dat geeft mij ook heel veel vertrouwen voor de toekomst."

Dit is onverwacht, maar heel mooi nieuws!

- Jan Lammers

"Zij hebben redenen om dit te doen en hebben dit besloten op basis van kennis die ik niet voorhanden heb. Die redenen kunnen alleen sportief van aard zijn, want het gaat bij hen enkel om winnen", vervolgt Lammers, die het ook had begrepen als het contract 'maar' tot en met 2021 werd verlengd.

"Het was ook volkomen logisch als men voor twee jaar had bijgetekend, zodat men kun kijken hoe Red Bull er samen met Honda in het eerste jaar van de nieuwe F1-regels voor staat. Maar nogmaals, het feit dat ze dat niet doen wil ook wel zeggen dat zij kennis hebben van zaken waar wij geen weet van hebben. Alsnog weten ook zij pas over drie à vier jaar of ze het bij het rechte eind hadden."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

4 reacties