Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Max Verstappen

Lammers looft Verstappen: "Zelfs Hamilton kan dat niet"

Als ruim zes jaar lang doet Max Verstappen van zich spreken in de Formule 1. In die jaren wist hij zich gestaag te ontwikkelen tot de complete coureur die hij in de ogen van Jan Lammers nu is. Eén kwaliteit springt er in het bijzonder uit voor de voormalig Formule 1-coureur.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik vind van Max Verstappen de constantheid waarmee hij topprestaties levert gewoon buitengewoon indrukwekkend", zo begint Jan Lammers in interview met RacingNews365 te vertellen over de Nederlandse Red Bull-coureur. De toon is gezet daarmee, maar de winnaar van de 24 uur van Le Mans wil die stelling graag ook onderbouwen.

"Ik heb het nog nooit meegemaakt dat hij uit de auto stapte en niet wist waarom iets niet lekker liep. Daar wist hij altijd wel een reden voor aan te dragen. Hij presteert altijd maximaal en haalt altijd het maximale uit zichzelf", vervolgt Lammers, die Verstappen ook weleens op een foutje betrapt, maar vervolgens wel weer onder de indruk is van hoe de Nederlander zich herpakt.

"Kijk naar zijn crash in de verkenningsronde in Hongarije. Dat soort dingen hoort erbij en dat ziet er inderdaad een beetje knullig uit, maar vervolgens staat hij er wel weer en hij staat er iedere keer weer. Of dat nu is in de vrije trainingen of wat dan ook, hij levert altijd 100% output en dat vind ik zó indrukwekkend van hem. Er is niemand op die hele grid die dat kan, inclusief Lewis Hamilton."

De toon is gezet en de vergelijking met de zevenvoudig wereldkampioen is gemaakt. "We hebben allemaal meegemaakt dat Hamilton in één keer ergens zoekende is of in discussie is met zijn engineer over de strategie en of die wel goed is. Op dat soort momenten wankelt Hamilton en zit hij met allerlei vragen en dat hebben we met Max nooit meegemaakt. Natuurlijk kan Hamilton zich omdat hij al zoveel heeft gewonnen af en toe een slechte dag veroorloven, maar qua pure prestaties van Max Verstappen als coureur, heb ik hem nog nooit een off-day zien hebben."

Ik heb Verstappen nog nooit een off-day zien hebben

- Jan Lammers

"Een topjaar", zo vat Lammers het jaar van Verstappen op sportief vlak dan ook samen. Of er desondanks nog rek zit in de prestaties van Verstappen. Ziet Lammers ergens ruimte voor verbetering? "Ik wil eigenlijk niet eens naar dat soort verbeterpunten zoeken", zo begint Lammers wat mysterieus.

"Ik wil zeker niet pretenderen dat ik weet op welk gebied hij zich nog zou kunnen verbeteren. Dat vind ik zó pretentieus. Ik vind het buitengewoon indrukwekkend wat hij doet en als Nederlanders moeten we zo ongelooflijk trots zijn dat we zo'n coureur in huis hebben. Ik heb in de 64 jaar dat ik hier rondloop nog nooit een autocoureur gezien die zoveel rendement had en zo'n constantheid aan topprestaties wist te leveren."

Aan verbeterpunten waagt Lammers zich dus niet, maar hij wijst wel op een valkuil waar Verstappen de komende jaren voor moeten waken: "Zijn grootste uitdaging is nu hoe hij met al die weelde in complimenten omgaat. Tot nu toe stond hij stevig in zijn schoenen, maar er komt een vliegtuigje bij, er komt een bootje bij en misschien een keer een groter huis. Er zullen steeds meer afleidingen op de loer liggen, juist door de successen die hij reeds geboekt heeft."

Quiz

De Grote Max Verstappen 2020 Quiz

Het jaar is om, het nieuwe jaar staat voor de deur. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus, ook voor Max Verstappen. Wat weet jij allemaal nog van het afgelopen Formule 1-seizoen van Max Verstappen?

Speel mee

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we onze Engelstalige website gelanceerd, die wordt gerund door professionele Engelse journalisten. Daardoor kunnen de Nederlandse lezers in de toekomst nóg meer vette en exclusieve content verwachten!

Bezoek de Engelstalige website!

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

17 reacties