Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers looft Verstappen: "Zelfs Hamilton kan dat niet"

Als ruim zes jaar lang doet Max Verstappen van zich spreken in de Formule 1. In die jaren wist hij zich gestaag te ontwikkelen tot de complete coureur die hij in de ogen van Jan Lammers nu is. Eén kwaliteit springt er in het bijzonder uit voor de voormalig Formule 1-coureur.

"Ik vind van Max Verstappen de constantheid waarmee hij topprestaties levert gewoon buitengewoon indrukwekkend", zo begint Jan Lammers in interview met RacingNews365 te vertellen over de Nederlandse Red Bull-coureur. De toon is gezet daarmee, maar de winnaar van de 24 uur van Le Mans wil die stelling graag ook onderbouwen. "Ik heb het nog nooit meegemaakt dat hij uit de auto stapte en niet wist waarom iets niet lekker liep. Daar wist hij altijd wel een reden voor aan te dragen. Hij presteert altijd maximaal en haalt altijd het maximale uit zichzelf", vervolgt Lammers, die Verstappen ook weleens op een foutje betrapt, maar vervolgens wel weer onder de indruk is van hoe de Nederlander zich herpakt. "Kijk naar zijn crash in de verkenningsronde in Hongarije. Dat soort dingen hoort erbij en dat ziet er inderdaad een beetje knullig uit, maar vervolgens staat hij er wel weer en hij staat er iedere keer weer. Of dat nu is in de vrije trainingen of wat dan ook, hij levert altijd 100% output en dat vind ik zó indrukwekkend van hem. Er is niemand op die hele grid die dat kan, inclusief Lewis Hamilton." De toon is gezet en de vergelijking met de zevenvoudig wereldkampioen is gemaakt. "We hebben allemaal meegemaakt dat Hamilton in één keer ergens zoekende is of in discussie is met zijn engineer over de strategie en of die wel goed is. Op dat soort momenten wankelt Hamilton en zit hij met allerlei vragen en dat hebben we met Max nooit meegemaakt. Natuurlijk kan Hamilton zich omdat hij al zoveel heeft gewonnen af en toe een slechte dag veroorloven, maar qua pure prestaties van Max Verstappen als coureur, heb ik hem nog nooit een off-day zien hebben."

Ik heb Verstappen nog nooit een off-day zien hebben

Jan Lammers

"Een topjaar", zo vat Lammers het jaar van Verstappen op sportief vlak dan ook samen. Of er desondanks nog rek zit in de prestaties van Verstappen. Ziet Lammers ergens ruimte voor verbetering? "Ik wil eigenlijk niet eens naar dat soort verbeterpunten zoeken", zo begint Lammers wat mysterieus. "Ik wil zeker niet pretenderen dat ik weet op welk gebied hij zich nog zou kunnen verbeteren. Dat vind ik zó pretentieus. Ik vind het buitengewoon indrukwekkend wat hij doet en als Nederlanders moeten we zo ongelooflijk trots zijn dat we zo'n coureur in huis hebben. Ik heb in de 64 jaar dat ik hier rondloop nog nooit een autocoureur gezien die zoveel rendement had en zo'n constantheid aan topprestaties wist te leveren." Aan verbeterpunten waagt Lammers zich dus niet, maar hij wijst wel op een valkuil waar Verstappen de komende jaren voor moeten waken: "Zijn grootste uitdaging is nu hoe hij met al die weelde in complimenten omgaat. Tot nu toe stond hij stevig in zijn schoenen, maar er komt een vliegtuigje bij, er komt een bootje bij en misschien een keer een groter huis. Er zullen steeds meer afleidingen op de loer liggen, juist door de successen die hij reeds geboekt heeft."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden