Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Ferrari verdient dit, maar Red Bull kan Italiaans feestje verstieren"

Kan Red Bull in Imola terugslaan ten opzichte van Ferrari? Jan Lammers denkt dat het team van Max Verstappen daar zeker toe in staat moet worden geacht, maar ook dat Ferrari een groot thuisfeest eigenlijk wel verdient.

Het heeft enkele jaren geduurd, maar Ferrari doet eindelijk weer vooraan mee in de Formule 1. Sterker nog, het is momenteel hét te kloppen team. De betrouwbaarheid lijkt men goed op orde te hebben en de F1-75 lijkt bovendien de snelste auto van het veld te zijn. Max Verstappen staat niet voor niks 48 punten achter op Charles Leclerc. Als RacingNews365 Jan Lammers voorlegt of 'thuiskomen' in Italië voor Ferrari een vloek of juist een zege is, is Lammers heel duidelijk: "Dat is absoluut een zege. En ze verdienen het ook (een succes in eigen land, red.). Ferrari is een prachtig merk en ze hebben zich nooit af laten schrikken door slechte resultaten." "Er zijn weleens van die suggesties geweest dat Ferrari zou stoppen met de Formule 1, maar de Formule 1 heeft Ferrari nodig en andersom heeft Ferrari de Formule 1 misschien nog wel harder nodig. Een F1 zonder Ferrari is ondenkbaar en ik denk dat de klanten van Ferrari dat ook niet zouden accepteren."

Formule 1 op zijn puurst

Ferrari zou een succes in zijn eigen achtertuin volgens Lammers dus verdienen, maar in de gedaante van Red Bull zijn er volgens de succesvolle autocoureur kapers op de kust. De recente problemen maken niet dat Lammers het vertrouwen in succes voor Red Bull verliest. Volgens hem moet Red Bull in staat worden geacht een Ferrari-feestje te verstoren. "Het klopt enerzijds dat Ferrari een flinke voorsprong heeft, maar daar staat tegenover dat Red Bull in staat is geweest de hegemonie van Mercedes te doorbreken. En als je dat kan, moet je Ferrari ook aan kunnen." "Maar dat is nou precies Formule 1", klinkt het opgewonden: "Je hebt nu een titanenstrijd en niemand kan op zijn lauweren rusten, ook Ferrari niet. Niemand kan het zich veroorloven de ander te onderschatten. Je mag McLaren bijvoorbeeld niet onderschatten, we hebben ook al gezien dat je Alpine niet moet onderschatten." "Uiteindelijk is iedereen in staat om Ferrari te verslaan", vervolgt Lammers. "Net zoals Ferrari in staat is geweest om de rest te verslaan. Want terwijl Mercedes en Red Bull in 2021 vochten, gaat Ferrari in 2022 heen met het spreekwoordelijke been."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'