Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Nederland

Lammers: "GP Nederland vestigt hoop op feestelijke terugkeer in 2021"

De Dutch Grand Prix gaat definitief niet door in 2020. Het gedroomde Formule 1-feest werd bruut verstoord door het coronavirus en al weken hing de afgelasting in de lucht. RacingNews365 sprak met sportief directeur Jan Lammers over toekomst van de Nederlandse Grand Prix.

Zandvoort Nederland
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Een verrassing kon de afgelasting van de Grand Prix van Nederland niet genoemd worden. De race zou oorspronkelijk op 3 mei 2020 na 35 jaar afwezigheid weer terugkeren op Circuit Zandvoort. Het volksfeest was binnen enkele dagen stijf uitverkocht met ruim 100.000 fans tijdens de racedag. Gekeken werd naar mogelijkheden om de race later dit jaar te organiseren, maar gebleken is dat dit niet haalbaar is.

"De kogel is nu door de kerk, we weten waar we nu staan. Ook voor de fans is dat fijn en belangrijk", begint Jan Lammers zijn verhaal tegenover RacingNews365.

"Er is op een gegeven moment het duidelijke besef gekomen dat we een prachtig evenement voor de autosportfans wilden houden en dat gaat niet zonder publiek. Na 35 jaar de comeback op Zandvoort, dat zou je niet moeten 'vieren' zonder publiek. De beslissing is in goed overleg genomen met de FOM."

Het vizier kan dan ook volledig gericht worden op een Grand Prix in 2021. Maar door het coronavirus is nog onduidelijk hoe die er exact uit gaat zien, ook qua datum op de F1-kalender voor 2021. Wordt de race wederom in mei verreden?

"Dat is op dit moment nog gebaseerd op aannames. De geschiedenis wijst uit dat veel races jaarlijks ongeveer in dezelfde periode verreden worden, dat de FOM stabiliteit wil op de kalender. Maar als je alleen al ziet hoe men nog aan het worstelen is met de kalender voor dit jaar, dan geeft dit wel aan dat we pas naar 2021 kunnen kijken als er meer stabiliteit is", legt Lammers uit.

De terugkeer van de Dutch GP moet in 2021 dan wel het gedroomde volksfeest worden. Dit is echter op dit moment nog onzeker, omdat het coronavirus regeert. Lammers heeft echter goede hoop op een evenement met publiek.

"We leren natuurlijk steeds meer en niet alleen over het virus, maar ook over de mogelijkheden die er zijn om evenementen te organiseren. Daarbij zullen er ongetwijfeld nieuwe inzichten en richtlijnen komen voor ons type evenement, waarbij je, mits je aan bepaalde regels voldoet, wel een Grand Prix met publiek kan organiseren. Daar hopen we natuurlijk op."

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto