Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Iedereen kan het WK van Verstappen nog stoppen, inclusief hijzelf"

De titelkansen lijken voor Max Verstappen met nog maar vier races te gaan groter en groter te worden. De Nederlander leidt het kampioenschap met negentien punten verschil op Lewis Hamilton. Jan Lammers waarschuwt echter dat de vlag nog niet uit moet worden gehangen, alles kan nog misgaan in de slotfase van het seizoen.

Al drie races achter elkaar scoort Max Verstappen meer punten dan titelrivaal Lewis Hamilton. De Nederlander heeft de leiding in de coureursstand en met nog vier races te gaan lijkt hij de grote favoriet voor de titel. Jan Lammers waarschuwt echter dat er niet te vroeg gejuicht moet worden. "Iedereen kan het WK van Verstappen nog stoppen, inclusief hijzelf", zegt de oud-coureur in gesprek met RacingNews365 . "We weten dat er nog van alles kan gebeuren. Er hoeft maar één wielmoertje los te zitten, hij hoeft maar een tik te krijgen of hij hoeft maar één keer een blokkerend wiel krijgen op het verkeerde moment. Dit soort kleine dingen kunnen nog allesbepalend zijn. Hoe graag we het kampioenschap eigenlijk al bijna willen vieren, het is nog veel te vroeg om dat nu al te zeggen."

Verstappen de grote ster van 2021

Volgens Lammers is het geen hogere wiskunde om te zien dat de titelstrijd nog volledig om kan draaien ten gunste van Hamilton. "Kijk, als je 52 punten voorsprong hebt en er zijn nog twee races te gaan, dan weet je natuurlijk wel hoe het zit. Er zijn nu echter nog meer dan 100 punten te verdelen, dan is het nog geen moment dat je de vlag al uit kan hangen." Dit betekent overigens niet dat Lammers niet gelooft in de titel voor Verstappen, integendeel zelfs. "Het ziet er fantastisch uit voor hem", aldus de sportief directeur van circuit Zandvoort. "Als je naar de trendlijn kijkt, dan gaat het goedkomen. Max doet het hartstikke goed, maar het moet in de laatste races nog allemaal wel even gebeuren." Met nog vier races te gaan, inclusief de sprintrace in Brazilië, kan een coureur nog maximaal 107 WK-punten binnen slepen. Naast de beproeving in Brazilië wordt er nog geracet in Qatar, Saoedi-Arabië en de klassieke afsluiter van het seizoen in Abu Dhabi. Ondertussen is het verschil in de constructeursstand tussen Red Bull en Mercedes slechts één WK-punt.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'