Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lammers: "Max Verstappen op eenzame hoogte in Oostenrijk"

Jan Lammers maakt een diepe buiging voor het optreden van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De inhaalrace bewijst de Nederlandse racelegende wat hij al jarenlang roept, namelijk dat hij gewoon de allerbeste is.

Verstappen zege Oostenrijk
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo onder de indruk ben geweest van een bepaalde prestatie", zo laat Jan Lammers weten in gesprek met RacingNews365. "Natuurlijk zijn er in het verleden geweldige races gereden, ik denk aan een John Watson die van achteraan de race wint. Maar hij had daar toen ook de dominante auto voor. De situatie was dan gewoon anders dan nu. Nu ontbrak het Max Verstappen aan elk technisch voordeel, want hij reed nu eenmaal niet met een Mercedes. Als je me de race in drie woorden samen zou laten vatten, zeg ik 'op eenzame hoogte'."

Lammers is met name onder de indruk van de manier waarop Verstappen systematisch zijn concurrenten binnen hengelden: "Ik ken de Red Bull Ring goed, en waar andere circuits ruimte laten voor meerdere rempunten en ideale lijnen, vraagt het Oostenrijkse circuit om een uitermate nauwkeurige rijstijl. Er is maar één moment waarop je móét remmen, er is maar één moment waarop je in móét sturen. Verstappen benaderde ronde na ronde de perfectie die nodig is om op de Red Bull Ring écht hard te rijden. Kijk naar een Lewis Hamilton, toch geen kleine jongen, maar hij maakte wél de nodige foutjes met hier en daar wat schade tot gevolg."

"Juist omdat ik vanuit mijn ervaring weet wat er voor nodig is om hard te gaan op de Red Bull Ring, heb ik zoveel respect voor de prestatie van Max", vervolgt Lammers, om daar vervolgens aan toe te voegen dat hij de straf die Verstappen boven het hoofd hing voor zijn inhaalactie op Charles Leclerc, compleet onzinnig zou hebben gevonden.

"Max Verstappen had voor mij de race ongeacht die uitkomst al gewonnen, de Formule 1 kon in de namiddag enkel nog verliezen. Gelukkig is het zover niet gekomen, maar ze hadden de straf niet eens in overweging moeten nemen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP-zege Max Verstappen Oostenrijk RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"