Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Lammers: "Mercedes zou heel dom zijn om dat niet tegen Hamilton te gebruiken"

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers is er niet gerust op dat Lewis Hamilton ook dit jaar weer voor Mercedes rijdt. In zijn ogen zijn bepaalde kanten van de contract-kwestie nog onderbelicht gebleven.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Zeg je Lewis Hamilton, dan zeg je Mercedes. Tot enkele maanden geleden deed niets vermoeden dat dat mogelijk zou veranderen, maar nu klinken de geruchten dat Hamilton en Mercedes er niet uit gaan komen, steeds luider. Ook voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers durft zijn handen er niet voor in het vuur te steken.

"Nou, ik weet het niet", roept Lammers als RacingNews365 de stelling dropt dat Hamilton gewoon bijtekent. "Het kan zo maar zijn dat Hamilton zijn marktwaarde overschat en de situatie in de wereld juist onderschat. Ondertussen denk ik dat Mercedes beperkt is in wat men Hamilton moreel gezien kan bieden. Want hoe kan men het aan het personeel en de directie rechtvaardigen dat hij zijn miljoenensalaris blijft ontvangen, terwijl men elders in het bedrijf mensen moet ontslaan?"

Maar, Mercedes heeft volgens Lammers hét argument in handen om salarisverlaging af te dwingen en dat argument luistert naar de naam George Russell: "Ik denk niet dat Mercedes had verwacht dat Russell het zó goed zou doen (tijdens zijn invalbeurt in de Grand Prix van Sakhir, red.). Maar nu dat wel zo is, zou het dom zijn van Mercedes om dat in de contractonderhandelingen niet tegen Hamilton te gebruiken. En we weten allemaal één ding zeker en dat is dat teambaas Toto Wolff niet dom is."

Natuurlijk weet Lammers dat Hamilton genoeg positieve kwaliteiten en eigenschappen heeft om mee te schermen, maar of dat genoeg is? "Met dit soort dingen moet je opletten dat je niet te ver doorschiet. Wat Hamilton bovendien niet helemaal lijkt in te zien, is dat er zich voor Mercedes natuurlijk ook een geweldige kans voordoet. Dat bedrijf wil gewoon auto's verkopen en dan is de vraag: waar scoor je meer mee?"

"Is dat met een volgende wereldtitel?", denkt hij hardop. "Dat zou natuurlijk geweldig zijn, maar menigeen interesseert dat geen bal. Of scoor je dan vanuit loyaliteitsoogpunt toch meer met een statement tegen de het miljoenensalaris van Hamilton? Ik denk zelf dat Mercedes de kans heeft om een enorm krachtig statement te maken door te stellen dat de loyaliteit bij de Mercedes-klanten- en werknemers ligt en niet bij één sportman. Ik denk dat dat nog een beetje onderbelicht is gebleven."

"Ik zou het dan ook wel weten als ik Mercedes was", klinkt het resoluut uit de mond van Lammers. "Hartstikke leuk, zo'n prijzenkant, maar wat bereik je (er als merk Mercedes, red.) mee? Persoonlijk acht ik de kans dat Mercedes zwicht voor Hamilton vele malen kleiner is dan andersom. Je weet nooit welke krachten er spelen, maar ik denk niet dat Mercedes water bij de wijn zal doen. Als er straks een deal op tafel ligt, is dat omdat een externe partij met een oplossing is gekomen."

Wil jij je auto verkopen?

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

30 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"