Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Lammers: "Red Bull verwacht wéér vooraan mee te kunnen doen"

Jan Lammers verwacht dat Red Bull komend weekend ook op Silverstone weer sterk voor de dag kan komen. De Nederlandse race-vedette verwacht overigens dat het team er net zo over denkt.

Verstappen Oostenrijk 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Oostenrijk tekenden Max Verstappen en Red Bull ruim een week geleden voor de eerste overwinning van het jaar. Een eenmalig succes, zo oordelen velen, maar zo niet Jan Lammers. De voormalig Le Mans-winnaar verwacht dat Red Bull vanaf nu vaker om de overwinning kan vechten.

"Wat ik verwacht is echter niet zo belangrijk", zo laat Jan Lammers desgevraagd weten in gesprek met RacingNews365. "Wat Red Bull zelf verwacht is veel belangrijker en ik denk dat zij denken dat ze het niveau van de Grand Prix van Oostenrijk vast kunnen houden. Als Red Bull dat denkt, wie ben ik dan om daar niet hetzelfde over te denken?"

"Zelfs de nachtportier van Red Bull zal zijn werk met meer plezier doen."

- Jan Lammers

Lammers denkt bovendien dat Red Bull direct profiteert van de verzamelde data uit de race of de Red Bull Ring: "De Grand Prix van Oostenrijk was zeer waardevol voor Red Bull. In de top tien eindigden twee Honda-motoren, twee Mercedes-motoren, twee Renault-motoren en vier Ferrari-motoren. Daaruit concludeer ik dat niemand nog iets achter de hand had en dat iedereen met het maximaal beschikbare vermogen heeft gereden."

"De informatie die je verzamelt tijdens zo'n race waarin het strijdveld nagenoeg gelijk is, is bijzonder waardevol. Van al die motoren en motorsettings kunnen ze gewoon de feedback analyseren. Je kan het team bovendien niet meer motiveren dan met die fraaie overwinning. Zelfs de nachtportier van Red Bull zal zijn werk na de Grand Prix van Oostenrijk met meer plezier doen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen