© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Verstappen mag in één adem genoemd worden met Senna"

22 okt. 2018 12:00 Jan van der Burgt 17 reacties
Neerlands Formule 1-icoon Jan Lammers durft eigenlijk al niet meer te voorspellen waar de lat van Max Verstappen ligt. Steeds als hij denkt dat hij alles heeft gezien van de Nederlander, doet de Red Bull-coureur er een schepje bovenop. Zo ook afgelopen weekend in de Verenigde Staten.

Max Verstappen reed van P18 bij de start naar de tweede plek aan de meet. De titel 'Driver of the Day' kwam hem toe, maar daarmee is de lof voor Max Verstappen nog niet ten einde gekomen. Volkomen terecht, als je het voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers vraagt.

"De resultaten die Max Verstappen boekt zijn inmiddels van historische proporties. Hij wint nog geen titels, maar eenieder die objectief de Formule 1 volgt, kan alleen maar concluderen dat zijn naam met recht in één adem genoemd mag worden met bijvoorbeeld die van Ayrton Senna", aldus Lammers in gesprek met Racingnews365.

Lammers noemt een aantal zaken die in zijn ogen de prestaties van Max Verstappen maken tot de prestaties van 'historische proporties': "Hij krijgt natuurlijk een paar plaatsen cadeau bij de start, doordat een aantal andere rijders van de baan vliegt. Hij verstaat daarbij echter wel de kunst om uit de ellende te blijven en vervolgens de race te rijden die je als coureur wilt rijden. Als je ziet met welk materiaal hij dat doet en hoe hij die race naar zich toe trekt, dat is gewoon super indrukwekkend."

Helemaal onverwacht kwam de imposante inhaalrace niet voor Lammers, het is immers niet voor het eerst dat hij laat zien waar hij vanuit schier kansloze positie toe in staat is: "Natuurlijk mag je hem nooit uitvlakken, want vorig jaar liet hij op hetzelfde circuit al een soortgelijke opmars zien. Maar de manier waarop hij het doet, blijft indrukwekkend. Hij staat gewoon zijn mannetje in een sandwich van wereldkampioenen."

Het mooiste compliment aan het adres van Max Verstappen hoorde de Le Mans-winnaar van '88 van de Engelse media: "Hamilton picked the wrong guy to fight with", zo werd er geroepen over hun troetelkind, de man die niet alleen zichzelf tot kampioen kon kronen, maar daarmee ook heel Engeland een beetje. Dat vond ik zeer tekenend voor hoe ook de minder chauvinistische buitenwereld tegen de prestaties van Max aankijkt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen