Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Lammers: "Verstappen was zichzelf niet in Mexico"

Jan Lammers was zeer verrast door de verrichtingen van Max Verstappen in Mexico. De poleposition was de grote positieve verrassing, maar de rommelige race kwam voor de voormalig F1-coureur ook als een verrassing.

Verstappen Mexico
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het GP-weekend van Max Verstappen in Mexico was er een met twee gezichten: een prachtige poleposition, maar ook een weekend dat niet helemaal past bij Verstappen, zo oordeelt Jan Lammers.

"Het was een erg rommelig weekend, heel dubbel. In de vorige races lieten ze nog wat potentieel onbenut van de auto. Ik had wel verwacht dat Max er goed bij zou zitten, maar het veld zit inmiddels zo dichtbij elkaar dat ik de pole niet direct verwachtte", blikt de voormalig F1-coureur in gesprek met RacingNews365 terug op de Grand Prix van Mexico.

"Reden te meer om verrast te zijn door zijn actie tijdens de kwalificatie. Dat is helemaal niets voor Max om niet op te letten. Hij is altijd degene die gewoon net even wat slimmer is dan de concurrentie. Normaal gaat hij heel slim met dit soort situaties om", aldus Lammers over het negeren van de gele vlaggen.

Lammers zag in Mexico een andere Verstappen dan normaal, waarbij zijn reactie in de persconferentie hem zeer verrast had. "Hij had iets onverschilligs over zich dit weekend, wat slordigs gewoon. Normaal schittert hij juist door zijn rijden en ook door de X-factor die hij heeft, waarmee hij net dat beetje extra's heeft ten opzichte van de anderen. Dat had hij dit weekend ook, maar daar maakte hij geen gebruik van."

"De moeilijke dingen deed hij fantastisch, de simpele dingen fout. Het is zeker niet eenvoudig om het team en de auto zo goed te krijgen dat hij de pole kon pakken. Alleen, had hij die pole en verloor hij die door onoplettendheid. Het was een weekend waarvan hij achteraf ook zal concluderen dat het niet lekker liep. Max had de auto om te winnen, maar net als een voetbalwedstrijd win je deze ook niet in de eerste vijf minuten. Je moet dingen de tijd geven", oordeelt Lammers.

De inhaalactie op Bottas was risicovol, waarbij Verstappen meer risico nam dan nodig was in een poging om zo snel mogelijk naar voren te komen. Dit ondanks dat hij over DRS beschikte op het volgende rechte stuk. "Het was alsof ze vooraan allemaal dachten dat het een sprintrace over vijf ronden was. Van Hamilton had ik niet verwacht dat die zichzelf met zoveel risico zou verdedigen. Max' inhaalactie op Bottas was ook onverwacht en dat was een actie die zo close was en met zoveel risico."

"Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten en Max moet beslissen op het moment zelf. Het was jammer om te zien dat er een race weggegooid werd. Ik ben echter niet van de vermanende dingen, het is onderdeel van de manier van racen van Max - hij gaat altijd voluit. Ik ben wel verrast dat hij zijn pole zo weggaf en in de race zo fanatiek er tegenaan ging."

Met medewerking van Jesse Janse

Luister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 waarin met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en DJ Jeroen van Inkel wordt vooruit geblikt op de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"