Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Ocon

Lammers: "Voor Max Verstappen zetten mensen de televisie aan"

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers kan weinig met de 'fans' die iedere race kritiek uiten op acties van Max Verstappen en andere coureurs.

Max Verstappen koos op het Yas Marina Circuit de aanval op gewaagde plaatsen. Zo passeerde hij Esteban Ocon tot twee maal toe in de hairpin en Valtteri Bottas in de chicane.

Jan Lammers prijst de Nederlander in gesprek met Racingnews365 voor de manier waarop hij aan durft te vallen. "Juist op een circuit waarop je moeilijk in kan halen, kan je de aanval het beste plaatsen in bochten waar niemand het verwacht. Max nam de kortere lijn in die hairpin en dat was een juiste actie. Helaas zagen we dit tijdens de race te weinig bij andere coureurs."

"Max is creatief en pakt direct zijn kansen op de baan. Hij plant zijn acties niet, maar creëert zelf zijn momenten."

Jan Lammers stoort zich wel aan 'fans' die kritiek uiten op de manier van racen van Verstappen. "Max is gewoon lekker aan het racen en pakt bijna de derde plaats in het WK. Mensen die kritiek uiten zitten lekker voor de TV met een bak chips erbij. Iedereen mag zijn of haar mening geven, ik doe het ook. Het is toch logisch dat Verstappen knokt voor zijn positie. Als raceliefhebber wil je dit soort gevechten zien en ja, soms raak je elkaar wel eens eventjes."

"Verstappen wil ook niemand raken, maar dat hoort soms bij het racen. Niemand had schade en zijn acties bleken uitstekend te werken. Met die zoetsappige, over morraliserende en overregulerende moraalridders die vanaf de zijlijn van alles roepen kan ik echt helemaal niets. Als je niet kan genieten van dit soort acties dan kan je beter naar curling gaan kijken."

Later in de race was er een prachtig duel tussen Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne en Romain Grosjean. Ocon werd uiteindelijk bestraf met een tijdstraf van vijf seconden omdat hij buiten de baan kwam. Onzinnig, oordeelt Lammers.

"Dit is toch heerlijk? Dit echt echt racen! Voor de acties van Verstappen en Ocon zetten mensen hun TV aan. Ik ga echt niet zeggen dat Max nooit foutjes maakt, want die maakt iedereen. En natuurlijk lukt ook niet alles wat Max probeert, maar wat wil men nu echt? Dat coureurs het niet eens meer gaan proberen en we straffen zodra er een rookpluimpje van de banden afkomen? Mensen die zo redeneren hebben niets met autosport. Dat zijn net scheidsrechters die een voetbalwedstrijd kapot fluiten."

Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto