Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lastig jaar voor Hamilton voorspeld: "Russell kan hem vanaf dag een verslaan"

Lewis Hamilton zal dit jaar niet meer Valtteri Bottas aan zijn zijde hebben, maar George Russell. De jonge coureur is volgens voormalig coureur Ralf Schumacher vanaf dag een in staat om het Hamilton lastig te maken, zo voorspelt hij.

Net als alles en iedereen is ook Ralf Schumacher helemaal klaar voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Duitser, tegenwoordig F1-analist, durft zich niet te wagen aan voorspellingen. Zelf heeft hij namelijk ook geen idee hoe de krachtsverhoudingen zullen liggen tijdens het eerste seizoen van het nieuwe Formule 1-tijdperk. "Iedereen begint vanaf nul en niemand weet wat er nu gaat komen!", zo wordt hij geciteerd door SpeedWeek . "Mercedes was in het hybride tijdperk superieur en alles was toen voorspelbaar. Nu moet iedereen weer van voor af aan beginnen en bestaat het gevaar dat een ander teams zoals Ferrari een superauto heeft gebouwd. Zelfs voor mij is het niet duidelijk wat er gaat gebeuren."

Lastig jaar voor Hamilton

Volgens Schumacher, die vorige week vol bewondering naar de launch van de Mercedes W13 keek, gedroeg Russell zich poeslief, maar zal dat op het circuit wel eens heel anders kunnen zijn. "Het was interessant om te zien hoe George en Lewis met elkaar omgingen." "Russell was al heel voorzichtig in zijn uitlatingen en zei dat hij vooral veel wilde leren. Zijn toon was wel heel wat anders in Bahrein 2020, toen hij Lewis verving en naast Bottas reed. Ik ben er van overtuigd dat het intern heel anders zal zijn en dat Russell Hamilton al vanaf het begin kan verslaan."

Aan de Mercedes-line-up zal het niet liggen

Of Russell zijn teamgenoot nou wel of geen partij weet te geven, volgens Schumacher heeft Mercedes de beschikking over twee hele goede coureurs. Het werd hoog tijd dat Russell de kans kreeg, oordeelt hij. "Mercedes heeft nu een geweldige line-up. Ik snap ook niet waarom het zo lang heeft geduurd om Bottas te vervangen. In mijn ogen is Russell een uitzonderlijk talent, maar het is nog afwachten of hij zich net zo zal ontwikkelen als Hamilton." "Lewis is natuurlijk al 37 jaar, dat mogen we niet vergeten, en Mercedes moet toch ook aan de toekomst gaan denken", aldus de voormalig F1-coureur van Williams en Toyota.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst