Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nicholas Latifi

Latifi kampte met naweeën controversieel einde '21: "Heeft zijn vorm beïnvloed"

Williams-teambaas Jost Capito vertelt dat die allesbeslissende crash van Nicholas Latifi grote invloed heeft gehad op de Canadees. Zelfs nog gedurende het lopende Formule 1-seizoen.

Latifi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-wereld stond op zijn kop na het bizarre en controversiële einde van de Abu Dhabi Grand Prix in het vorige seizoen.

Lewis Hamilton domineerde gedurende de hele race, waardoor hij op het punt stond om zijn achtste wereldtitel binnen te slepen. Dit was zo, totdat er een safety car kwam door de crash van Nicholas Latifi en Max Verstappen op verse zachte banden Hamilton inhaalde bij de herstart.

Niet alleen Michael Masi en de FIA kregen veel haatreacties, want ook Latifi werd niet gespaard, aangezien hij door velen verantwoordelijk werd gehouden voor de uitkomst van de race en daarmee de wereldtitel.

De Canadees maakte een moeilijke tijd door, onthult Williams-teambaas Jost Capito. "Het was extreem moeilijk voor hem", vertelt Capito in de podcast High Performance. "We moesten hem het vertrouwen blijven geven. We zeiden dat hij niets fout gedaan had en dat er niets aan de hand was. Het was heel moeilijk, omdat het het einde van het seizoen was. Iedereen ging met vakantie. Hij was er dus niet iedere dag."

"Ook bemoeiden we er ons niet te veel mee, want we wisten wat er aan de hand was. Hij had zijn social media uitgezet en als we ons er te veel mee bemoeid zouden hebben, denk ik dat we de situatie erger gemaakt zouden hebben."

"Het was iets waar iemand zelf overheen moet komen", gaat Capito verder. "Hij was zich ervan bewust dat hij onze steun had, dat wij ervan overtuigd waren dat hij niets verkeerd deed. De crash had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar als je racet, kunnen crashes gebeuren. En dat nemen we een coureur nooit kwalijk."

Capito begreep de struggles van Latifi

Het incident heeft nog een lange tijd invloed gehad op Latifi, vertelt Capito. Het zou zelfs dit seizoen nog invloed hebben gehad op zijn prestaties.

"Zelfs als je niet op social media kijkt, weet je dat mensen erover praten. Ik denk dat dat ook deels de reden was dat het een tijdje duurde voordat hij zijn niveau terug vond. Ik weet zeker dat het zijn vorm heeft beïnvloed. Het zou mijn vorm immers ook sterk hebben beïnvloed, daar ben ik absoluut van overtuigd."

"Dus ik kan dat begrijpen en daarom gaven we hem het vertrouwen en steunen we hem het hele seizoen. We wisten dat hij terug zou komen."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

35 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf