Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Lawson krijgt nieuwe kans om zich te bewijzen in auto van Verstappen

Red Bull Racing legt op de donderdag na de Grand Prix van Groot-Brittannië een filmdag af op het circuit van Silverstone. Opvallend genoeg zijn het niet Max Verstappen en Sergio Perez die in actie komen, maar Liam Lawson zal de filmdag op zich nemen.

Lawson
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Liam Lawson komt op de donderdag na de Grand Prix van Groot-Brittannië in actie op het circuit van Silverstone. Daar werkt het talent uit de Red Bull-familie een test af in de huidige bolide van Max Verstappen. Door de nieuwe regels in 2024 mag een coureur nu 200 kilometer afleggen tijdens een filmdag en dus krijgt Lawson genoeg tijd om een indruk achter te laten.

Lawson, die in 2023 zijn officiële debuut maakte tijdens de Grand Prix van Nederland, wordt veelvuldig in verband gebracht met het zitje van Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB (RB). Tegelijkertijd geniet Lawson ook interesse van Audi, dat de Nieuw-Zeelander ook nauwgezet in de gaten houdt. Audi lijkt echter nog te wachten op de definitieve keuze van Carlos Sainz en dus blijft Lawson nog altijd hopen op een kans binnen de Red Bull-familie.

Ricciardo ook onder druk

Een kleine kans om zich wederom te bewijzen dient zich nu dus aan voor Lawson. Ondanks dat het slechts om een filmdag gaat, zal het 22-jarige talent een kans hebben om zich te laten zien aan Christian Horner en Helmut Marko. Zo doet de testdag denken aan de test die Ricciardo vorig jaar aflegde na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Die test verliep toen zo goed, dat de goedlachse Australiër direct het zitje van Nyck de Vries bij AlphaTauri mocht overnemen. 

Zo'n scenario ligt nu echter niet voor de hand. Ricciardo lijkt tot en met de Grand Prix van België zeker te zijn van zijn zitje. Tot aan Spa moet de Australiër laten zien dat hij kan strijden met teamgenoot Yuki Tsunoda. Wanneer hem dat lukt, zal hij naar alle waarschijnlijkheid ook de rest van het seizoen af mogen maken bij RB. 

Wanneer Lawson een sterke indruk maakt bij de filmdag, zal de druk echter groter worden om de Nieuw-Zeelander een contract te geven voor 2025. Zo zou Lawson over een clausule beschikken, waarbij hij de Red Bull-familie aan het einde van het seizoen mag verlaten. Wanneer hij in september nog altijd geen zitje krijgt aangeboden binnen de Red Bull-familie in 2025, is de Nieuw-Zeelander vrij om te praten met andere teams. Dan zou de weg dus vrij zijn voor Lawson om naar Audi te vertrekken, mits de Duitsers geen akkoord weten te vinden met Sainz.

RacingNews365 heeft daarnaast begrepen dat Lawson aan het einde van de maand nogmaals een test zal afleggen. Dan zal hij in actie komen met een bolide van RB op één van de Italiaanse circuits. Zo krijgt hij dus nog een kans om zich te tonen. 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership