Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc beoordeelt titelkansen Ferrari voor 2025

Ferrari lijkt net naast een titel te gaan grijpen in 2024, maar Charles Leclerc denkt dat de Scuderia vooral in 2025 veel kans maakt.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wellicht is het een beetje in de luwte, maar Ferrari werkt een redelijk seizoen af. De Scuderia staat ondanks een mindere periode in de zomer 'maar' 75 punten achter leider McLaren in het constructeurskampioenschap en doet de laatste tijd weer regelmatig mee om overwinningen. Het leidde tot mooie zeges voor Charles Leclerc in Monaco en Monza. De Monegask spreekt desondanks van een wisselend seizoen.

"Het is emotioneel gezien een tegenstrijdig seizoen geweest", vertelt Leclerc tegenover The Race. "Ik heb in Monaco en Monza twee overwinningen behaald waar ik altijd al van droomde, maar we maakten ook een periode mee waarin de auto moeilijk te besturen was. Daardoor optimaliseerden we onze weekenden niet. Het was moeilijk om onze vorm te hervinden. Als je terugkijkt op het seizoen, kenden we hoogte- en dieptepunten met hoge pieken en diepe dalen."

Is 2025 dé kans voor Ferrari om een titel te pakken? Volgens Leclerc wel. "We zien behoorlijk wat winst, alleen hebben we tijd nodig om de updates te introduceren. De titel is volgend jaar realistisch, dat wordt de headline! Het is duidelijk een constant, evoluerend proces en het is altijd het doel om beter te worden. Ik zou zeggen dat 2025 goed wordt, 2026 beter wordt en 2027 nóg beter wordt met optimalisatie. Maar het is allemaal relatief. Er is niet één team dat jaarlijks slechter wordt. Het gaat erom hoeveel vooruitgang de anderen hebben geboekt. Maar van onze kant twijfel ik er niet aan dat we volgend jaar een stap zetten en het jaar daarna nog één."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x