Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Leclerc blikt terug op 'lange lijst' aanvaringen met Verstappen

Titelkandidaten Charles Leclerc en Max Verstappen racen al van kinds af aan tegen elkaar. De twee maakten van alles mee op het circuit, waardoor ze elkaar 'haatten', zo legt Leclerc uit.

Leclerc Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen en Charles Leclerc zijn vooralsnog de grootste favorieten voor de Formule 1-wereldtitel dit jaar. De twee coureurs zijn tot nu toe de enige winnaars van een Grand Prix dit seizoen en lijken verwikkeld te raken in een titelstrijd. Er is erg veel respect voor elkaar, maar dit was vroeger wel anders.

Een welbekend voorbeeld van de minder goede relatie tussen de twee is een video uit hun kartperiode welke viraal is gegaan. Verstappen was razend na een kartrace en vond dat Leclerc hem opzettelijk van het circuit af tikte. De Monegask was veel kalmer en bestempelde het als 'gewoon een incident'.

Dit was bij lange na niet het enige incident, zo legt Leclerc uit ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Oh, de lijst is heel lang. Tijdens het karten hebben wij heel wat conflicten gehad, echt heel erg veel! We hebben toen zo'n vier of vijf jaar tegen elkaar geracet en elke race ging het om de overwinning. Natuurlijk gebeurde er heel erg veel tijdens het karten."

Leclerc: 'Kijken er nu met een glimlach op terug'

De twee coureurs, nu actief voor Red Bull en Ferrari, hebben anno 2022 veel meer respect voor elkaar. Tijdens het karten was de relatie tussen Verstappen en Leclerc vele malen slechter. "We waren jong, wat gestoorder en ja, we haatten elkaar op dat moment", legt de WK-leider van de Formule 1 uit.

"Maar nu zijn we opgegroeid, hebben we wat meer ervaring en is het ons gelukt om onze droom om in de Formule 1 te rijden waar te maken. De band tussen ons is sindsdien veranderd. Ik denk dat we nu met een glimlach terugkijken op deze eerdere jaren."

"Die video (van het bekendste kartincident tussen de twee, red.) is viraal gegaan. Ik heb het zó vaak voorbij zien komen op sociale media, maar ja, het waren hele goede jaren. Dat is zeker."

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona