Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc blikt terug op 'lange lijst' aanvaringen met Verstappen

Titelkandidaten Charles Leclerc en Max Verstappen racen al van kinds af aan tegen elkaar. De twee maakten van alles mee op het circuit, waardoor ze elkaar 'haatten', zo legt Leclerc uit.

Max Verstappen en Charles Leclerc zijn vooralsnog de grootste favorieten voor de Formule 1-wereldtitel dit jaar. De twee coureurs zijn tot nu toe de enige winnaars van een Grand Prix dit seizoen en lijken verwikkeld te raken in een titelstrijd. Er is erg veel respect voor elkaar, maar dit was vroeger wel anders. Een welbekend voorbeeld van de minder goede relatie tussen de twee is een video uit hun kartperiode welke viraal is gegaan. Verstappen was razend na een kartrace en vond dat Leclerc hem opzettelijk van het circuit af tikte. De Monegask was veel kalmer en bestempelde het als 'gewoon een incident'. Dit was bij lange na niet het enige incident, zo legt Leclerc uit ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Oh, de lijst is heel lang. Tijdens het karten hebben wij heel wat conflicten gehad, echt heel erg veel! We hebben toen zo'n vier of vijf jaar tegen elkaar geracet en elke race ging het om de overwinning. Natuurlijk gebeurde er heel erg veel tijdens het karten."

Leclerc: 'Kijken er nu met een glimlach op terug'

De twee coureurs, nu actief voor Red Bull en Ferrari, hebben anno 2022 veel meer respect voor elkaar. Tijdens het karten was de relatie tussen Verstappen en Leclerc vele malen slechter. "We waren jong, wat gestoorder en ja, we haatten elkaar op dat moment", legt de WK-leider van de Formule 1 uit. "Maar nu zijn we opgegroeid, hebben we wat meer ervaring en is het ons gelukt om onze droom om in de Formule 1 te rijden waar te maken. De band tussen ons is sindsdien veranderd. Ik denk dat we nu met een glimlach terugkijken op deze eerdere jaren." "Die video (van het bekendste kartincident tussen de twee, red.) is viraal gegaan. Ik heb het zó vaak voorbij zien komen op sociale media, maar ja, het waren hele goede jaren. Dat is zeker."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024