Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc breekt lans voor bekritiseerde Verstappen

Max Verstappen vocht in de Verenigde Staten een verbeten duel uit met Lando Norris. Charles Leclerc prijst de Nederlander in Mexico, vooral wegens zijn tactieken.

Leclerc Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook na de Grand Prix van de Verenigde Staten ging het weer veel over de verdedigingstactieken van Max Verstappen. De Nederlander vocht een verbeten duel uit met Lando Norris, die een straf van vijf seconden kreeg voor zijn onreglementaire inhaalactie. Het maakt dat Charles Leclerc de vraag krijgt hoe hij een gevecht met Verstappen aanpakt. De Monegask reageert zeer eerlijk.

"Max rijdt altijd op de limiet van de reglementen", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Het maakt het racen tegen Max echter erg opwindend en ik vind het erg tof om met hem te vechten. Je weet dat hij je geen ruimte laat en dat het op de limiet van de reglementen gaat zijn. Dat gezegd hebbende, denk ik dat ik wat dingen heb gezien in Austin waar we het met de FIA over moeten hebben. De straffen waren soms te zwaar en we moeten ervoor zorgen dat we, de FIA en de coureurs, op één lijn zitten over wat we kunnen doen en wat we niet kunnen doen."

Leclerc verwijst naar een straf voor Oscar Piastri in de sprintrace. De Australiër duwde Pierre Gasly van de baan. "Het gaat meer om Oscar, die naar mijn mening niet echt een straf verdiende. Maar dat is een doorlopend proces en we proberen het altijd te optimaliseren met de FIA. We zullen de discussie zeker voeren tijdens de briefing. Om terug te komen op Max, het is altijd op de limiet van de reglementen. Soms gaat het er een beetje overheen, maar dat maakt de Formule 1 zo gaaf! De gevechten maken het gaaf."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton: "Daarom is Verstappen er zo lang steeds mee weggekomen"