Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc door het stof na kostbare fout: "Dit was niet best"

Charles Leclerc gooide tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna een zekere derde plaats in het putje toen hij tijdens zijn jacht op Sergio Perez van de baan spinde. Hij erkent zijn fout na afloop.

Beduusd verscheen Charles Leclerc na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna voor de camera van ViaPlay . De Ferrari-coureur kende een tegenvallende race en leek genoegen te moeten gaan nemen met P3, maar in de hoop op meer spinde hij. Hij viel terug tot P9 en wist zich nog terug op te werken naar P6. Toch was het duur puntenverlies, want winnaar Max Verstappen kon door een perfect weekend veel punten inlopen. Leclerc erkent na de race zijn fout. "Dit was niet best", zucht hij. "Dit seizoen heb ik weinig tot geen fouten gemaakt tot op heden, maar ik maakte vandaag een grote fout."

Red Bull was te snel

Ten tijde van zijn fout nam Leclerc naar eigen zeggen te veel risico, omdat hij een kans zag om Perez in te halen. Die kansen waren schaars, want Red Bull was volgens de kampioenschapsleider op alle vlakken sneller tijdens de race in Imola. "Realistisch gezien hadden we de pace van Red Bull niet, in alle omstandigheden. Ik probeerde wat meer snelheid mee te nemen in de chicane, om zo dichter bij Perez te kunnen zitten op weg naar bocht twee en hem in te halen." "Dat was namelijk een van de weinige mogelijkheden tijdens de race, maar ik pushte te hard. Erg zonde dit", aldus Leclerc. Hieronder kan je in de video zijn reactie terugzien.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen