Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc eerlijk over zijn fouten: "Snap niet dat anderen excuusjes verzinnen"

Charles Leclerc wil altijd open en eerlijk zijn over de fouten die hij maakt als coureur. De Ferrari-coureur begrijpt niet dat andere coureurs op de Formule 1-grid telkens een excuus verzinnen om fouten te verhullen.

Leclerc Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari-coureur Charles Leclerc geeft zijn fouten tijdens het racen het liefst direct toe. In het huidige F1-seizoen zagen we dit tijdens de races in Imola en in Frankrijk, toen de Monegask kostbare fouten maakte en punten verloor in de titelstrijd van 2022. Hij wil hierover altijd open en eerlijk zijn, want dit is volgens hem het beste voor hemzelf en voor het team.

Een fout maken vindt hij overigens ook niet erg. "Dat hoort erbij. Het is onderdeel van welk werk je ook maar doet, want op een bepaald moment zal er een fout worden gemaakt", legt hij uit in gesprek met de BBC. "Ieder individu reageert er anders op, maar dit is mijn manier om er mee om te gaan. Ik heb altijd de voordelen gemerkt van eerlijk zijn tegen mijzelf en hierdoor te groeien."

Leclerc begrijpt andere Formule 1-coureurs, die juist hun fouten verhullen, niet. "Ik snap niet waarom je dat zou doen. Soms is het overduidelijk dat de fout van de coureur komt. Ik begrijp dan niet dat je excuusjes verzint zoals iets met de wind of wat dan ook."

Leclerc: "Het is ook goed voor de mensen om je heen"

Fouten horen bij de sport, zo is Leclerc van mening. "Soms overkomt het je. In één van de 200 crashes gebeurt er iets geks. Ik vind het dan niet fijn om je tijd te verdoen met het vinden van excuses. Daar verlies je simpelweg kostbare tijd mee."

"Het is ook goed voor de mensen om je heen", zegt de Ferrari-rijder, doelend op het toegeven van fouten. "Zij weten ook dat als ik een fout maak, ik er eerlijk over zal zijn. Hopelijk doen zij hetzelfde, waardoor iedereen er sneller van kan leren. Dit is nu ook het geval bij Ferrari", aldus Leclerc.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken