Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc gaat vol de strijd met Verstappen aan: "Ik geloof in de titel"

Charles Leclerc denkt dat de wereldtitel winnen nog steeds mogelijk is. De Ferrari-coureur gaat vol goede moed de tweede seizoenshelft in en hoopt negen races te kunnen winnen.

Na dertien Grands Prix, die voor Charles Leclerc niet allemaal even succesvol verliepen, ging de Ferrari-coureur met een grote achterstand in het kampioenschap de zomerstop in. Na alle tegenslagen kwam de vakantie van drie weken voor Leclerc als geroepen, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . "Ik had de zomerstop nodig. De eerste seizoenshelft zat vol met hoogte- en dieptepunten. Veel emoties, en als die zich opbouwen, dan word je moe." "Daarom was ik heel blij om op vakantie te kunnen. Ik heb die drie weken op een zo relaxed mogelijke manier doorgebracht, samen met vrienden en familie. Dus ja, dat was mooi!"

Leclerc denkt aan de titel

Toch lijken de kaarten dit jaar al zo goed als geschud. Verstappen kan zijn tweede wereldtitel bijna niet meer mislopen, zo zou je denken. Leclerc denkt dat zeker niet. Hij wil nog negen races winnen en gelooft nog steeds in het winnen van de wereldtitel. "We gaan het als team race voor race bekijken. Als team zijnde moeten we alle kansen die we krijgen gaan pakken en maximaliseren. Ik geloof nog steeds in het kampioenschap. Het wordt een zeer lastige uitdaging, maar tot aan het bittere einde zal ik daar in geloven." "We moeten elke race winnen, maar dat is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan. Het zal erom gaan wie er het meest perfecte weekend weet te draaien. Er zit weinig marge tussen ons en Red Bull. Soms zijn wij wat sneller, soms zij. Mercedes komt nu er ook bij, dus dat is mooi."

Ferrari leert en groeit

Maar als Ferrari wil maximaliseren, dan zullen ze op strategisch vlak toch beter voor de dag moeten komen dan voor de zomerstop. Tijdens de laatste race, in Hongarije, ging het zelfs nog helemaal fout. Volgens Leclerc is dat allemaal geanalyseerd en gaat het team er van leren. "We hebben natuurlijk over de race op de Hungaroring gesproken. We hebben er goed naar gekeken en we gaan daar weer van leren en groeien als team. De laatste jaren hebben we als team nauw samengewerkt en dat heeft ons geholpen om het niveau te bereiken dat we vandaag de dag hebben. Dat proberen we te blijven doen, zodat we beter kunnen worden", zo sluit hij vol vertrouwen af.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten