Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc geeft duidelijk signaal af aan Ferrari na nieuwe problemen

Na het uitvallen van Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Oostenrijk was het voor Charles Leclerc billenknijpen. Het zou toch niet weer zo zijn dat ook hij uit zou vallen door problemen met zijn bolide? Gelukkig voor hem en Ferrari kon hij de F1-75 over de streep trekken, maar de Monegask vindt het nu tijd dat de problemen worden opgelost.

Het leek er even op dat Ferrari haar tweede 1-2 finish van het seizoen kon pakken in de thuisrace van Red Bull, maar aan dat mooie vooruitzicht voor de Italianen kwam in ronde 57 een einde. Carlos Sainz stond op het punt om kampioenschapsleider Max Verstappen in te halen voor P2; de motor van Ferrari dacht daar echter anders over en (ont)plofte. De F1-75 vatte snel vlam. Gelukkig wist de Spanjaard op tijd uit de brandende bolide te klauteren. Motorproblemen zijn dit seizoen een beetje de rode draad voor Ferrari, waardoor ze al enorm veel kostbare punten hebben verloren, zoals in Spanje en Azerbeidzjan. Het feit dat de Scuderia het probleem nog steeds niet heeft opgelost, is voor Charles Leclerc naar eigen zeggen een 'grote zorg'. Al helemaal doordat te zien was dat de Italiaanse renstal in Oostenrijk sneller was dan Red Bull . "We moeten het probleem onderzoeken en ervoor zorgen dat het niet weer voorkomt", vertelt Leclerc na afloop van de race aan de media, waaronder RacingNews365. De coureur van Ferrari staat op het moment tweede in het kampioenschap, 38 punten achter Verstappen.

Billenknijpen voor Leclerc

Leclerc heeft dit seizoen al heel wat kostbare punten misgelopen in het kampioenschap. Niet alleen door het uitvallen in de race zelf, maar ook door de gridstraffen na het vervangen van de motoronderdelen. De Monegask vindt het hoogtijd dat er wat aan gedaan wordt om nog meer teleurstellingen te voorkomen. "Het is aan mijn kant al twee keer gebeurd in de laatste vijf races en nu Carlos weer. We moeten het zo snel mogelijk oplossen." Nadat Sainz uitviel door motorproblemen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, was het voor Leclerc en Ferrari even flink billenknijpen of ook zijn motor het zou overleven. Al helemaal toen zijn gaspedaal niet volledig meer terug ging naar nul procent en de F1-75 gedurende de laatste paar rondes minimaal zo'n vijf à tien procent gas bleef geven, ook tijdens het remmen. Gelukkig voor Leclerc kwam het allemaal goed en klonk het Monegaskische volkslied aan het einde van de race voor de ogen van tienduizenden Nederlandse F1-fans.

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein