Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc genoot niet van Silverstone-gevecht met Hamilton: "Kreeg flashbacks naar vorig jaar"

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië was Charles Leclerc enige tijd hard in gevecht met Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur probeerde tevergeefs zijn podiumplaats te behouden en dacht nog terug aan incidenten op Silverstone een jaar eerder.

Charles Leclerc leek enige tijd mee te kunnen strijden voor de overwinning van de GP van Groot-Brittannië, maar na een late periode achter de safety car moest hij het op een oud setje rubber opnemen tegen meerdere coureurs met een nieuwe set banden. De Ferrari-coureur finishte ondanks een hard gevecht met onder andere Lewis Hamilton net buiten het podium. Hij blikt terug op het gevecht met de Mercedes-rijder. "Ik zat op de limiet, maar dat moest ook: ik wilde mijn positie verdedigen en reed op gebruikte banden", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Ik moest alles doen wat mogelijk was en zat telkens te kijken of Lewis nog iets erachter zat bij de apex." Leclerc probeerde wat hij kon, maar was ondertussen ook op zijn hoede voor een zelfde situatie als een jaar eerder. Ook toen was hij met Hamilton in gevecht en ging het bijna fout, terwijl het eerder tijdens de GP van Groot-Brittannië in 2021 keihard mis ging tussen de Brit en Max Verstappen. "Het was erg lastig", legt Leclerc uit. "Zodra ik voorbij de bocht was, keek ik in mijn spiegels en kreeg ik flashbacks van vorig jaar. Gelukkig gebeurde er niet iets slechts."

Leclerc kon niet genieten van strijd met Hamilton

Het gevecht tussen Leclerc en Hamilton was voor de fans vermakelijk, maar voor de Ferrari-coureur niet. "Ik kon er niet van genieten, want ik was op dat moment erg gefrustreerd. Het was niet de positie waar ik voor wilde vechten, maar verder was het wel oké. Het waren vast goede beelden om te zien." Volgens Leclerc was alles non-stop 'op de limiet'. "Maar dat was ook wat ik moest doen, natuurlijk, met gebruikte banden tegen nieuwe softs. Ook was er nog wat gaande met de voorvleugel. Het was niet makkelijk, maar het was wel goed", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"