Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc geeft duidelijke waarschuwing af: "Waren competitief in alle omstandigheden"

Charles Leclerc is het weekend in Canada goed begonnen. De Monegask heeft vertrouwen getankt en ziet zijn Ferrari 'zeer competitief zijn'.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc is optimistisch over de kansen van Ferrari tijdens de Grand Prix van Canada, na een sterke start van het weekend onder wisselvallige omstandigheden. Zoals zo vaak in Montréal spelen de wisselende omstandigheden een grote rol in de voorbereidingen van de Formule 1-teams.

Een hagelbui vertraagde de eerste vrije training, waarbij de coureurs ondanks een door Zhou Guanyu veroorzaakte rode vlag, toch wat kilometers konden maken op het snel drogende asfalt. Niet lang na de start van FP2 verslechterden de omstandigheden echter opnieuw.

Ondanks de verstoorde eerste dag van het weekend was Leclerc positief over de prestaties van Ferrari. De Monegask eindigde VT1 als derde en in de tweede sessie werd dat P4. Na afloop vergeleek hij zijn tijd op intermediate-banden met de rondjes op de softs.

"Ik bedoel, zo veel als we kunnen doen in deze omstandigheden, natuurlijk", vertelt de 26-jarige aan F1TV, wanneer hem gevraagd wordt of hij vindt dat hij genoeg heeft geleerd gedurende de eerste dag. "Maar al met al ben ik blij omdat we onder alle omstandigheden zeer competitief zijn. We stonden nooit echt bovenaan de tijdlijsten, alleen omdat we de tijd niet op het juiste moment in de sessie met de droogste baan etc. reden, maar ik denk dat we elke ronde die we reden erg competitief waren, dus dat is een goede zaak."

Ferrari beboet voor overtreding FP2

Het ging niet helemaal van een leien dakje voor de zesvoudig Grand Prix-winnaar. Voordat hij in FP2 een tijd neerzette op zijn intermediate-banden, kreeg Leclerc te horen dat hij de baan op was gegaan met banden die nog niet waren vrijgegeven. Een onoplettendheid van de Scuderia, die het team een boete opleverde van €5.000 na een bezoek aan de stewards.

Verder benadrukte Leclerc dat de SF-24 vrijdag onder alle omstandigheden 'zeer competitief' was, maar dat er nog veel werk aan de winkel was: "Maar dat betekent niet dat er niet nog veel te verbeteren valt aan de auto. We moeten voor morgen nog een aantal veranderingen doorvoeren die ons hopelijk weer in een betere positie brengen. Het is voor iedereen duidelijk wat we vandaag hebben gevoeld en wat we morgen zullen voelen als de omstandigheden droog zijn."

"Maar we zullen zien. Als VT3 en de kwalificatie droog zijn, hebben we VT3 nog om de auto af te stellen. Als die sessie wel nat is en de kwalificatie droog, gaat iedereen de kwalificatie in met veel onbekende factoren. Maar we zijn altijd vrij goed geweest in het hebben van een goede startafstelling, dus hopelijk doen we dat hier nog een keer," zo sluit Leclerc af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024