Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc hoopt op eenmalige Ferrari-domper: "Slechter dan dit wordt het niet"

Charles Leclerc kwam in Mexico als zesde over de streep en ziet het als één van de slechte races van het seizoen voor Ferrari.

Tijdens het GP-weekend in Mexico was het niet Ferrari, maar Mercedes die de strijd met Red Bull aanging. De Scuderia kon de teams namelijk niet bijbenen, mede doordat de bolides op hoge hoogte raceten: ruim 2 kilometer boven zeeniveau. Op deze hoogte zit er minder zuurstof in de lucht waardoor de krachtbronnen anders fungeren dan normaal. Vooral de krachtbron van Ferrari leek het er moeilijk mee te hebben. Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen als vijfde en zesde over de finish waarmee het de slechtste finish van het jaar was waarbij beide auto's over de streep kwamen. "Het was ongelooflijk moeilijk. We waren zo langzaam", begint Leclerc aangeslagen tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "We reden in niemandsland. De auto was veel langzamer dan Mercedes en Red Bull en veel sneller dan het middenveld. Het was dus een erg eenzame race. Er was eerlijk gezegd niets wat we beter hadden kunnen doen." "We hadden wat problemen in de kwalificatie en ik denk dat we wat dichterbij hadden kunnen zitten. Maar in de race was het DRS-probleem opgelost en hadden we de achtervleugel vervangen. Met de motor hadden we nog steeds problemen, maar dat verklaart zeker niet helemaal hoe groot het gat was." "We moeten eraan gaan werken en ervoor zorgen dat wanneer we onze slechte dagen hebben, de schade niet zo erg is als het nu was."

Leclerc: "Eén van de slechtste races"

Leclerc wist voordat de race begon eigenlijk al dat het lastig zou gaan worden, maar hij denkt en vooral hoopt dat de 'slechte race' eenmalig was. "Ik geloof oprecht dat het eenmalig is, maar voor de toekomst moeten we begrijpen wat we in die omstandigheden kunnen doen om beter uit de verf te komen." "Hoezeer ik ook een optimist ben, ik wist dat deze race moeilijk zou worden. Ik had echter niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn en dat ik zo ver van de jongens voor me zou rijden. Ik hoop dat het in Brazilië niet zo wordt, want ik verwacht dat het niet slechter dan dit gaat worden. Het is waarschijnlijk één van de slechtste races (van het seizoen, red.), samen met Spa."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen