Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc hoopt op eenmalige Ferrari-domper: "Slechter dan dit wordt het niet"

Charles Leclerc kwam in Mexico als zesde over de streep en ziet het als één van de slechte races van het seizoen voor Ferrari.

Leclerc Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens het GP-weekend in Mexico was het niet Ferrari, maar Mercedes die de strijd met Red Bull aanging. De Scuderia kon de teams namelijk niet bijbenen, mede doordat de bolides op hoge hoogte raceten: ruim 2 kilometer boven zeeniveau.

Op deze hoogte zit er minder zuurstof in de lucht waardoor de krachtbronnen anders fungeren dan normaal. Vooral de krachtbron van Ferrari leek het er moeilijk mee te hebben. Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen als vijfde en zesde over de finish waarmee het de slechtste finish van het jaar was waarbij beide auto's over de streep kwamen.

"Het was ongelooflijk moeilijk. We waren zo langzaam", begint Leclerc aangeslagen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "We reden in niemandsland. De auto was veel langzamer dan Mercedes en Red Bull en veel sneller dan het middenveld. Het was dus een erg eenzame race. Er was eerlijk gezegd niets wat we beter hadden kunnen doen."

"We hadden wat problemen in de kwalificatie en ik denk dat we wat dichterbij hadden kunnen zitten. Maar in de race was het DRS-probleem opgelost en hadden we de achtervleugel vervangen. Met de motor hadden we nog steeds problemen, maar dat verklaart zeker niet helemaal hoe groot het gat was."

"We moeten eraan gaan werken en ervoor zorgen dat wanneer we onze slechte dagen hebben, de schade niet zo erg is als het nu was."

Leclerc: "Eén van de slechtste races"

Leclerc wist voordat de race begon eigenlijk al dat het lastig zou gaan worden, maar hij denkt en vooral hoopt dat de 'slechte race' eenmalig was. "Ik geloof oprecht dat het eenmalig is, maar voor de toekomst moeten we begrijpen wat we in die omstandigheden kunnen doen om beter uit de verf te komen."

"Hoezeer ik ook een optimist ben, ik wist dat deze race moeilijk zou worden. Ik had echter niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn en dat ik zo ver van de jongens voor me zou rijden. Ik hoop dat het in Brazilië niet zo wordt, want ik verwacht dat het niet slechter dan dit gaat worden. Het is waarschijnlijk één van de slechtste races (van het seizoen, red.), samen met Spa."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"