Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc houdt gemengde gevoelens over aan GP Japan: "Ik moet een stap zetten"

Charles Leclerc reed in de luwte een sterke race in Japan. De Monegask werkte zich na een matige kwalificatie op naar de vierde positie en greep maar nipt naast een podiumplaats.

Leclerc race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een schamele achtste plaats in de kwalificatie, een prima vierde plaats in de race. Dat was het weekend van Charles Leclerc. De Monegask sluit zo een wisselend Grand Prix-weekend in Japan toch nog positief af. Leclerc stopte in tegenstelling tot zijn naaste belagers maar één keer en moest in extremis nog de laatste plaats op het podium aan teamgenoot Carlos Sainz laten. Dat zorgt voor tevredenheid bij Leclerc, die wel vooral over zijn worsteling in de kwalificatie spreekt.

"Ik denk dat er niets beter had gekund", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Gelukkig ben ik nu wel blij. De snelheid, het bandenmanagement en de communicatie waren goed. Als coureur kijk je echter ook naar de negatieve punten van het weekend. Of het nu over Japan of Australië gaat, de racepace was in orde. Het probleem is mijn snelheid in de kwalificatie en dat ben ik niet gewend in mijn carrière. Normaal gaat het erg goed op zaterdag, maar ik heb nu al twee races moeite om de banden in de juiste window te krijgen."

Constant

Dat wil Leclerc maar al te graag veranderen voor de komende races. "De kwalificatie is mijn belangrijkste aandachtspunt richting de Grand Prix van China, vooral om de banden weer constant in de juiste window te krijgen. Als dat lukt, weet ik zeker dat de snelheid ook terugkomt. Ik zei al dat mijn rondjes hier niet zo slecht waren. Sterker nog: mijn rondje was heel goed. Maar ik had niet de grip waar ik naar op zoek was. Dat komt omdat ik slecht werk lever in de out lap, wat natuurlijk frustrerend is. Je hebt namelijk het gevoel dat je een goed rondje hebt gereden en toch ben je nergens."

"Het gaat om kleine verschillen. Ik heb er echter wel vertrouwen in dat het goedkomt als we de data analyseren en ik me erop focus. Ik maak me geen zorgen, maar moet wel een stap zetten voor Shanghai."

De rest gaat namelijk prima, stelt Leclerc. "We zijn veel constanter dan vorig jaar. Het was toen veel makkelijker voor ons om een kleine fout met de set-up te maken en veel verder naar achteren te staan dan we dachten. Deze auto is solide, dus dat is fijn. Gelukkig sluiten we dit weekend positief af, in plaats van dat we op zaterdag blij zijn en zondagavond niet. Nu moet ik alle puzzelstukjes in elkaar laten vallen op zaterdag."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco