Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Ik ben zeker niet de voorbestemde, ik heb er hard voor moeten werken!"

In Italië is Charles Leclerc dit jaar direct omarmt door de 'tifosi' van Ferrari. De fans zien in Leclerc namelijk de voorbestemde coureur die het team van Ferrari weer aan een wereldtitel moet helpen. Tegenover Sky Sport Italia laat Leclerc weten dat zijn weg naar een plekje in de Formule 1 niet eenvoudig is geweest.

Leclerc rijdt dit weekend een thuisrace op het stratencircuit van Monaco, de Ferrari-coureur groeide op in het prinsdom: "Mijn moeder woonde aan het circuit dus ik hoorde de wagens altijd voorbij racen. Ik kon de wagens echter zelden zien doordat het appartement van mijn moeder aan de verkeerde kant van het gebouw lag. Het was echter prachtig om het geluid van de ronkende motoren te horen. Daarnaast ging ik met vrienden tijdens de start van de race altijd in bocht een staan. Daar is het zo smal, dat de kans natuurlijk groot was dat er iets zou gaan gebeuren", aldus Leclerc tijdens een interview tegenover Sky Sport Italia.

De jonge coureur voelt sinds dat hij voor Ferrari rijdt steeds meer druk. "Mensen noemen mij vaak de voorbestemde, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Begrijp me niet verkeerd, het is een prachtig compliment om te krijgen. De waarheid ligt echter heel anders. Natuurlijk had ik als kleine jongen aanleg om te racen, maar dat is zeker niet genoeg om in de Formule 1 terecht te komen. Ik heb hard moeten werken om in de Formule 1 te komen en natuurlijk is het een droom voor me om zelfs voor Ferrari te mogen racen. Toch zal ik nog veel moeten leren om ooit wereldkampioen te worden."

Leclerc rijdt dit weekend overigens met een speciaal helmdesign, volledig in het teken van zijn overleden vader en oud Formule 1-coureur Jules Bianchi, die een goede vriend was van Leclerc. "Dankzij mijn vader en Jules ben ik Formule 1-coureur geworden. Dat ik nu voor Ferrari mag rijden is een droom die uitkomt en die wil ik graag met hen delen, om ze daarnaast ook te bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan."

Voorspel en win

Powered by

Gaspedaal.nl
Voorspelgame image met logo 1530

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 435, aangeboden door Gaspedaal.nl

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje