Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc in niemandsland achter razendsnel Red Bull

Achter de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez moet Charles Leclerc tevreden zijn met de derde plek in Djedda. De Monegask pakte zijn eerste podium van het jaar, houdt een tevreden met het gevoel over aan de race en spreekt zijn bewondering uit over zijn teamgenoot Oliver Bearman.

Leclerc Saudi Podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc startte als tweede en kon Sergio Perez even achter zich houden, maar dat duurde niet al te lang. Na de safety car lag hij achter Lando Norris, maar wist de Brit in te halen om vervolgens op P3 te finishen.

"We hadden best een goed tempo, want aan het eind pakten we de snelste ronde. Al werd ik een beetje geholpen door een DRS. Maar over het algemeen was het gevoel best goed. Het was een beetje een saaie race, omdat Red Bull te snel was en achter me was er een gat. Maar we hebben vandaag het maximaal aantal punten gepakt en dat was het doel. Dus dat is geweldig", zo reageert Leclerc vlak na de race.

Hoe heeft de Monegask de race eigenlijk ervaren, ook op fysiek vlak in vergelijking met vorig jaar? "Het is eigenlijk wat beter dan vorig jaar, maar ik weet niet precies waarom. Misschien omdat ik wat meer op mezelf was, dus dan heb je wat minder adrenaline in de auto. Maar al met al is het zeker een van de meest fysiek zware races van het seizoen. Het is warm, maar ik denk dat het nu zwaarder is voor de nek. Er zijn zoveel hoge snelheidsbochten en sommige bochten zijn heel, heel moeilijk, maar ook heel leuk om te rijden", zo legt de Ferrari-rijder uit.

Lof voor Bearman

Tot slot richt Leclerc zich nog even op zijn teamgenoot voor deze race, Oliver Bearman. "Hij verdient het helemaal. Oliver deed het al ongelooflijk goed vanaf de derde vrije training door gelijk het tempo te hebben. En in de kwalificatie deed hij het geweldig en miste Q3 op een haar na."

"En ik denk dat hij vandaag ongelooflijk was. Ik bedoel, zevende in je eerste F1-race terwijl hij alleen tijdens de derde training reed, in een nieuwe auto, dat is enorm indrukwekkend. Dus ik weet zeker dat hij ontzettend trots is en iedereen heeft gemerkt hoe getalenteerd hij is. Ik denk dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat hij hier in de Formule 1 terecht komt", zo spreekt Leclerc zijn vertrouwen uit in Bearman.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China