Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc is glashelder over thuisrace: "Dat betekent niet veel voor me"

Voor Charles Leclerc is de Grand Prix van Monaco een hele speciale, het is namelijk zijn thuisrace. Maar in vijf edities stond hij nog nooit op het podium. En als hij niet wint, dan hoeft hij naar eigen zeggen ook niet op het ereschavot te staan.

Leclerc Monaco presser
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee polepositions voor Charles Leclerc in Monaco en een vierde plek als beste resultaat in zijn thuisrace. Het zijn niet echt cijfers waar de Monegask vrolijk van zal worden. Als hij tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco de vraag krijgt wat een podium voor hem zou betekenen, is hij glashelder.

"Dat betekent niet veel voor me. Ik bedoel, tweede of derde worden is niet echt iets waar ik opgewonden van raak. We moeten ons richten op de overwinning. We hebben de afgelopen races gezien dat Red Bull, McLaren en wijzelf dicht bij elkaar zitten in de kwalificatie. En we weten hoe belangrijk de kwalificatie hier is. We moeten dus alles op alles zetten. En als we op pole staan, geeft ons dat goede kansen om de overwinning te pakken", zo vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365.

Maar hoe realistisch is poleposition dan voor de Monegask? "Ik heb het gevoel dat je in Monaco altijd een beetje vanaf nul begint. Ik denk dat het (de verhoudingen, red.) niet veel anders zal zijn dan wat we de afgelopen races hebben gezien. Al kunnen er nog steeds verrassingen zijn. Dat hebben we gezien in 2021. Toen waren we nergens als Ferrari zijnde, maar toen we in Monaco kwamen, werkte onze auto heel goed. We zullen na de vrijdag moeten zien waar we staan ten opzichte van de anderen. Maar het zou me verbazen als we niet meedoen voor de pole."

Leclerc vervolgt: "We zijn hier altijd competitief geweest. Dus ik hoop dat het dit weekend net zo zal zijn. Het is echter nog nooit het weekend geworden dat ik wilde hebben. Daar hebben we veel aan gewerkt en we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid. En ik hoop dat dit weekend hét weekend wordt", zo sluit Leclerc af.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap