Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc legt uit waarom het bij Verstappen en Hamilton wél escaleerde in de titelstrijd

Tijdens de eerste seizoenshelft is de titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc nog niet zo intens geworden als de strijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton in 2021. Dit kan volgens Leclerc nog wel komen. De Ferrari-rijder legt uit waardoor het tot nu toe nog zo goed is gegaan.

Verstappen Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In 2021 zagen we tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een van de meest intense titelgevechten ooit in de Formule 1. Anno 2022 gaat het er tussen Verstappen en Charles Leclerc anders aan toe, maar dat is volgens de Ferrari-coureur meer dan logisch. Er is veel respect tussen de titelkandidaten van het huidige seizoen, maar dat is volgens Leclerc niet het grootste verschil met de titelstrijd van vorig jaar.

"Het ligt aan de situatie, aan de persoon die je tegenover je hebt. Je concurrent: hoe ver wil hij er voor gaan?", analyseert Leclerc in gesprek met de BBC. Leclerc en Verstappen hebben dit jaar nog niet alles op het spel hoeven zetten, zo legt de Ferrari-rijder uit. "Of ik had dit jaar een voorsprong in het WK en wilde geen risico's nemen, of Verstappen had het voordeel in het WK en hij nam geen risico's."

"Daarbij wil ik ook geen risico's nemen om een inhaalslag te slaan met het aantal punten. Het kampioenschap van vorig jaar was veel vatbaarder voor dit soort dingen, want daar was het erg close tot aan het einde." Volgens Leclerc is het daarom logisch dat het tussen Verstappen en Hamilton wel eens mis ging.

Leclerc hoopt op een spannende ontknoping

De Ferrari-coureur had overigens verwacht dat het in 2022 ook weer erg close zou worden. Met ingang van de zomerstop staat Verstappen echter 80 punten voor. "Ik had verwacht dat het voor ons ook zo zou zijn tot het einde van het seizoen. Het is echter nog niet voorbij: we kunnen dit nog gaan zien aan het einde van het jaar."

Terwijl Verstappen bezig is met een zeer goede reeks resultaten gaat het bij Leclerc minder lekker. In de afgelopen acht races stond hij slechts één keer op het podium tijdens de GP van Oostenrijk, waar hij won.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

51 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen