Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc legt uit waarom het bij Verstappen en Hamilton wél escaleerde in de titelstrijd

Tijdens de eerste seizoenshelft is de titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc nog niet zo intens geworden als de strijd tussen Verstappen en Lewis Hamilton in 2021. Dit kan volgens Leclerc nog wel komen. De Ferrari-rijder legt uit waardoor het tot nu toe nog zo goed is gegaan.

In 2021 zagen we tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton een van de meest intense titelgevechten ooit in de Formule 1. Anno 2022 gaat het er tussen Verstappen en Charles Leclerc anders aan toe, maar dat is volgens de Ferrari-coureur meer dan logisch. Er is veel respect tussen de titelkandidaten van het huidige seizoen, maar dat is volgens Leclerc niet het grootste verschil met de titelstrijd van vorig jaar. "Het ligt aan de situatie, aan de persoon die je tegenover je hebt. Je concurrent: hoe ver wil hij er voor gaan?", analyseert Leclerc in gesprek met de BBC . Leclerc en Verstappen hebben dit jaar nog niet alles op het spel hoeven zetten, zo legt de Ferrari-rijder uit. "Of ik had dit jaar een voorsprong in het WK en wilde geen risico's nemen, of Verstappen had het voordeel in het WK en hij nam geen risico's." "Daarbij wil ik ook geen risico's nemen om een inhaalslag te slaan met het aantal punten. Het kampioenschap van vorig jaar was veel vatbaarder voor dit soort dingen, want daar was het erg close tot aan het einde." Volgens Leclerc is het daarom logisch dat het tussen Verstappen en Hamilton wel eens mis ging.

Leclerc hoopt op een spannende ontknoping

De Ferrari-coureur had overigens verwacht dat het in 2022 ook weer erg close zou worden. Met ingang van de zomerstop staat Verstappen echter 80 punten voor. "Ik had verwacht dat het voor ons ook zo zou zijn tot het einde van het seizoen. Het is echter nog niet voorbij: we kunnen dit nog gaan zien aan het einde van het jaar." Terwijl Verstappen bezig is met een zeer goede reeks resultaten gaat het bij Leclerc minder lekker. In de afgelopen acht races stond hij slechts één keer op het podium tijdens de GP van Oostenrijk, waar hij won.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'