Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

"Leclerc op mentaal vlak nu al van hetzelfde niveau als Hamilton"

Volgens Formule 1-dokter Riccardo Ceccarelli, die al sinds 1989 aanwezig is in de Formule 1-paddock, kan Charles Leclerc zich op mentaal vlak nu al met de beste coureurs in de Formule 1 meten.

Leclerc-hamilton-bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Om in de Formule 1 te komen en te kunnen blijven moet je fysiek in topvorm zijn, maar ook op mentaal gebied kunnen de coureurs zich van elkaar onderscheiden. Althans, dat meent Formule 1-dokter Riccardo Ceccarelli. De Italiaan loopt al 30 jaar rond in de Formule 1-paddock en heeft dan ook met menig coureur samengewerkt. Samen met zijn collega's stelt de Italiaan vooral voor jonge coureurs trainingsprogramma's op, die hen zowel op fysiek als mentaal gebied verder helpen.

"Tegenwoordig is alleen het beschikken over talent en snelheid niet meer genoeg om een topcoureur te worden", vertelt de arts tegenover Motorsport-Total.com. "Formule 1-coureurs moeten snoeihard werken, de grenzen opzoeken en veel opofferingen maken om de beste te kunnen zijn. Dat vergt ook op mentaal vlak veel van een coureur en niet alle racetalenten zijn bereid het onderste uit de kan te halen."

"Een echt racetalent bezit namelijk over een perfecte mix van talent, snelheid, motivatie, toewijding en blijft zoveel mogelijk zichzelf. Ik heb nog nooit met Lewis Hamilton gewerkt, maar het is duidelijk dat hij momenteel over veel van die ingrediënten beschikt. Hij is kalm, heeft vertrouwen in zichzelf en weet goed om te gaan met tegenslagen. In zijn jonge jaren was dat minder het geval, maar dat heeft ook gewoon met volwassenheid te maken."

Charles Leclerc, waar Ceccarelli wel regelmatig in aanraking komt, is volgens hem al een stuk verder dan Lewis Hamilton was in zijn eerste jaren in de koningsklasse van de autosport: "Ik ben van mening dat Charles in zijn hoofd al de volwassenheid heeft die veel coureurs pas bereiken als ze een jaar of 28 zijn. In zijn eerste jaar bij Sauber wist hij dat een stoeltje bij Ferrari op de loer lag, maar de Monegask bleef onder die omstandigheden het gehele seizoen gewoon rustig en kalm. Dat had niet zomaar elke coureur gekund", aldus de Formule 1-dokter.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen