Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc optimistisch over 'Monaco vloek': "Hopelijk komt het dit jaar wel goed"

Als je zegt Monaco dan zeg je Charles Leclerc. Niet alleen omdat hij daar geboren is, maar ook omdat hij er nog nooit wist te finishen. De Ferrari-coureur gaat echter niet anders om met de zogenaamde 'Monaco vloek' in vergelijking met andere races.

De Grand Prix van Monaco is de thuisrace van Charles Leclerc. De Monegask heeft in de Formule 1 en GP2 echter nog nooit deze Grand Prix uit kunnen rijden door zowel technische problemen als rijdersfouten. Zo kon hij vorig jaar niet van start gaan in zijn thuisrace nadat hij schade aan zijn auto had opgelopen door een crash in de kwalificatie van de dag ervoor. Eerder deze maand crashte Leclerc ook al een iconische oude bolide van Niki Lauda. "Als je dacht dat het niet erger kon en alle pech van de wereld hebt gehad in Monaco, en de remmen ineens niet werken in Rascasse. Met een van de meest historische Ferrari Formule 1-bolides", reageerde de Monegask na afloop. Toch gaat de pech in Monaco hem niet in het hoofd zitten. "Nee ik denk er niet aan", begint de Ferrari-coureur. "Natuurlijk is het niet mijn meest gelukkige circuit, maar zo is het nou eenmaal. Het gebeurt, het is een onderdeel van motorsport en soms gaan dingen niet op de manier zoals je wilt. Hopelijk gaat het dit jaar wel goed."

Geen druk

Met de F1-75 van Ferrari heeft Leclerc dit jaar een auto die kan vechten voor overwinningen. Daar komt dus nog bij dat Leclerc in Monaco is geboren en dat hij er nog nooit is gefinisht in de Formule 1. Toch blijft de Ferrari-coureur een coole kikker en voelt hij geen druk. "Ik voel eerlijk gezegd geen druk op me. Ik zal gewoon dezelfde aanpak hebben zoals ik dat heb gedaan in de eerste paar races van dit jaar, want dat was succesvol en hopelijk gaat dat hier nu ook goed." "Ik ben vooral heel blij om hier te zijn op dit geweldige circuit. Ik vind het hier geweldig. Het is natuurlijk een hele speciale Grand Prix, omdat ik hier ben opgegroeid. Maar nee, ik voel geen extra druk. Ik weet dat de snelheid in de auto zit om een goed resultaat te halen dit weekend. Hopelijk eindigen we het weekend met de gewenste resultaten", sluit Leclerc af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi