Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Teambaas Binotto heeft mij een betere coureur gemaakt"

Het is een publiek geheim dat bij Ferrari de gemoederen hoog op kunnen lopen. In bepaalde situaties komt dit de Italiaanse renstal niet ten goede. Hierom is Charles Leclerc zeer tevreden dat Mattia Binotto momenteel de leider is binnen het team. Leclerc is dankzij hem naar eigen zeggen niet alleen een betere coureur geworden, Binotto helpt het team ook verder te groeien.

Leclerc Hongarije5
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-coureur Charles Leclerc is zeer lovend over teambaas Mattia Binotto. De Monegask is van mening dat Binotto het tot op heden prima heeft gedaan als leider van de Scuderia. Hij is uiteraard niet perfect, maar op de juiste momenten heeft Binotto zijn waarde meer dan bewezen, zo wordt Leclerc geciteerd door Speedweek.

"Hij is een kalm, stil persoon, wat belangrijk is om te hebben in de Formule 1. Iedereen is altijd enthousiast, druk en alles gaat eigenlijk te snel. Het is fijn om een persoon te hebben die rustig is, daar kun je dan op rekenen. Als baas doet hij zich ook niet anders voor dan hij is, dat waardeer ik."

Binotto's manier van zijn en doen heeft in de ogen van Leclerc zijn vruchten afgeworpen, zo ook op persoonlijk vlak: "Binotto weet dat ik heel streng ben tegen mijzelf, dus in plaats van op mijn slechte momenten boos op te treden, probeert hij mij dan juist terug op te bouwen. Na de race in Duitsland kende ik bijvoorbeeld een dieptepunt en toen was hij er om mij te helpen. Daardoor ben ik een betere coureur geworden."

Leclerc erkent wel dat Binotto niet altijd even lief en aardig kan zijn: "Hij kan ook streng zijn, maar alleen als het nodig is. Ik denk dat dat ook van de orde is als baas zijnde. Wanneer mensen zich niet aan afspraken houden, dan kan hij heftig reageren, maar daarmee helpt hij ons ook."

Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt