Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc waakt voor te hoge Ferrari-verwachtingen: "Dat is niet realistisch"

Charles Leclerc won op knappe wijze de Grand Prix van Italië, maar denkt niet dat Ferrari de topfavoriet is voor de volgende GP op het stratencircuit van Bakoe. De Monegask waakt voor al te hoge verwachtingen.

Leclerc win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari ging een aantal races voor de zomerstop niet heel erg lekker, maar lijkt zich met goede resultaten in Zandvoort en Monza weer te hebben herpakt. Charles Leclerc ging verrassend goed in de race op Zandvoort en veroverde zodoende P3 achter Lando Norris en Max Verstappen. Op het thuiscircuit van Ferrari gokte Leclerc op een eenstopper en uiteindelijk bleek dat de winnende tactiek te zijn.

Maar wat betekent dat voor de Grand Prix van Azerbeidzjan die komend weekend op het programma staat? "Ik weet het niet, maar ik denk dat ons pakket behoorlijk goed werkte op een circuit als Monza. Of dat voor de rest van het seizoen ook zo zal zijn, dat betwijfel ik. Ik denk nog steeds dat McLaren de favoriet is, maar we hebben zeker een stap voorwaarts gezet en Bakoe is een mooi circuit voor mij. Ik hou van dit circuit en ik ben er in het verleden heel competitief geweest, dus wie weet kunnen we daar weer iets speciaals bereiken", aldus de Monegask.

Dan blikt de Monegask vooruit op de rest van het seizoen. "Singapore zou misschien een sterk circuit voor ons kunnen zijn. Op de andere circuits heb ik nog steeds het gevoel dat we een stap achter McLaren en Red Bull staan. Maar we hebben op Monza gezien dat we op gelijke hoogte kunnen komen met McLaren, als we alles perfect doen. Ik denk dat de upgrade ons op Monza in sommige opzichten heeft geholpen om hetzelfde tempo te hebben als zij", vervolgt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365.

Stap vooruit

"Maar ik weet niet of het voor de andere circuits genoeg zal zijn om het gat helemaal te dichten. Dan heb ik het vooral over het gat in de races voorafgaand aan Monza. We moeten afwachten, maar we hebben een paar stappen vooruit gezet. Al denk ik dat we er nog een paar nodig hebben."

Leclerc waakt in ieder geval voor te hoge verwachtingen in Bakoe, ook al zal het team ongetwijfeld even op een roze wolk hebben gezeten na de thuiszege. "We leren ervan en we proberen alles te analyseren, maar we moeten emoties achterwege laten, ons als team resetten en opnieuw beginnen in Baku. Zonder al te hoge verwachtingen, want dat is niet waar het team op dit moment staat. We zijn in Monza erg sterk geweest, maar Baku zal misschien heel anders zijn en Singapore weer heel anders. We moeten ons dus resetten."

"Het is heel belangrijk dat we niet alleen binnen het team, maar dat ook de verwachtingen van buitenaf niet te hoog worden van de ene op de andere race, want dat is niet realistisch. Hebben we een stap vooruit gezet? Ja. Is het genoeg om tot het einde van het seizoen races te winnen? Ik denk het nog niet, maar we hebben een goede stap in de goede richting gezet."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld