Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Leclerc waarschuwt Ferrari en Sainz voor nieuwe interne strijd in de jacht op Verstappen

Volgens Charles Leclerc kan Ferrari op zondag niet wederom onderling gaan strijden, want op die manier loopt Max Verstappen met de overwinning weg tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Leclerc Sainz Russell
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Aan het begin van de sprintrace in Oostenrijk opende Carlos Sainz de aanval op zijn teamgenoot Charles Leclerc. Het duo reed op dat moment op de posities twee en drie, terwijl Max Verstappen aan de leiding ging. Doordat de Ferrari-mannen in gevecht waren, kon Verstappen ontsnappen en de race uiteindelijk controleren.

Leclerc was daar niet heel blij mee. Hij wilde zijn banden managen om Verstappen aan het einde aan te vallen, maar kreeg toen plots Sainz in zijn nek. "Het zat qua pace heel dicht op elkaar, de top drie. Ik was waarschijnlijk de coureur die zijn banden het meeste aan het managen was aan het begin van de race en de coureur die aan het einde van de race het meeste aan het pushen was. Ik probeerde wat anders, maar dat werkte dus niet."

Hij benadrukt dat Ferrari dit zich op zondag niet kan veroorloven. "Op zondag wordt het een lange race en bandenmanagement wordt dan nog belangrijker dan op zaterdag. Daarom kunnen we ons een gevecht zoals tijdens de sprintrace niet veroorloven tijdens de Grand Prix", aldus Leclerc, die toegeeft dat hij tijd verloor door de aanval van Sainz.

"Of de verloren tijd anders genoeg was geweest om te winnen? Ik denk het niet, omdat Max ook de banden aan het managen was zodra hij een groot genoeg gat had. We zullen nooit weten wat er is gebeurd, maar het is zoals het is."

"Wat betreft de onderlinge regels voor een onderlinge strijd op zondag, weet Leclerc nog niet wat Ferrari af gaat spreken. "Ik heb geen idee wat de interne regels zullen zijn. Wij zijn niet degenen die dat beslissen. Dat zal Mattia worden."

Sainz haalt zijn schouders op

Zelf vond Sainz het allemaal wel meevallen. Tijdens de sprintrace ging er niets verloren, want met of zonder de onderlinge strijd had Verstappen de race toch wel onder controle gehad. Hij stipt tot slot wel een verbeterpunt aan voor de zondag, als de Grand Prix van Oostenrijk verreden zal worden.

"Ik denk dat er tijdens de sprintrace heel weinig te winnen of te verliezen was door te strijden om de positie. We hebben het over een punt meer of minder, want tijdens de sprintrace liggen er niet veel punten voor het oprapen. Bovendien leek het erop dat Max vooraan de hele race alles onder controle had. We hebben dus niets verloren."

"Binotto zal beslissen wat er op zondag wel en niet mag, samen met het team, maar het is niet alsof we deze zaterdag een positie hebben verloren. Het leek er niet op dat Max in paniek raakte door onze pace. Maar goed, we moeten er gewoon voor zorgen dat we aan het begin én aan het einde van een stint dichterbij zitten. Dat moeten we op zondag proberen te doen", aldus de Spanjaard.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?