Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc weet het zeker: "Red Bull is te verslaan"

Wederom een plek op de eerste startrij voor Leclerc, maar dit omzetten naar een GP-zege lukt hem telkens niet. Toch blijft de Ferrari-rijder optimistisch.

Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Als Charles Leclerc zaterdag vanaf P2 de GP van Saoedi-Arabië begint, is het zijn zevende opeenvolgende race dat hij vanaf de eerste startrij start. Drie keer had hij poleposition. Maar in elke van die zeven races moest hij toezien hoe Max Verstappen naar de zege reed. Desondanks houdt de Ferrari-coureur hoop.

"Het is goed om op de eerste rij te starten. Maar in de kwalificatie had ik niet echt het juiste gevoel met de auto. Om de een of andere reden, met de nieuwe banden, hadden we de auto niet in de goede setup staan. Ik hoop dat dit tijdens de race beter is", vertelt Leclerc.

Van Leclerc, die veelal uitblinkt in de kwalificaties, werd verwacht dat hij Verstappens Red Bull toch wel kon gaan uitdagen. "Meer dan verwachtingen over posities, had ik zelf verwachtingen over gevoel en balans. En die vond ik in de kwalificatie niet, waardoor we zeker wat hebben laten liggen. Maar Max reed een geweldige ronde en Red Bull was gewoon sterker. Dus daar moeten we aan werken."

Of Verstappen en Red Bull wel te verslaan zijn? "Ja", antwoordt de Monegask. "Ik bedoel, ik ben altijd optimistisch, dus we zullen ons best doen. Maar we weten dat zij normaal gesproken de overhand hebben en dat ze in de race iets meer tempo hebben dan in de kwalificatie. En als je kijkt naar de verschillen in de kwalificatie, wordt het moeilijk om de eerste plaats te bemachtigen. Maar ik zal er alles aan doen, zoals altijd. Fysiek zal het zeker de moeilijkste of een van de moeilijkste races van het seizoen zijn, Dus dat wordt ook een uitdaging. Afgezien daarvan moet je, zoals altijd, de juiste strategie kiezen en we zullen ons huiswerk doen om de juiste beslissingen te nemen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China