Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc wil afrekenen met Monaco-vloek: "Moeten die overwinning mee naar huis nemen"

Charles Leclerc heeft voor de derde keer in zijn loopbaan poleposition gepakt voor de Grand Prix van Monaco. Hij is heel blij met zijn prestatie en heeft maar één doel op de zondag: de overwinning.

Leclerc Monaco qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc was tijdens de tweede en derde vrije training de snelste man in Monaco en wist het uiteindelijk ook in de kwalificatie waar te maken. De Monegask is als vanzelfsprekend zeer tevreden met zijn prestatie op de zaterdag tijdens zijn thuisrace.

"Het was leuk. Het gevoel na de ronde in de kwalificatie is hier altijd heel, heel speciaal. Ik ben echt heel blij met het rondje. De spanning is zo hoog en het voelt echt goed. Maar nu weet ik vaker vanuit het verleden dat de kwalificatie niet alles is, maar het helpt wel veel voor de race van zondag.  We moeten zondag alles op alles zetten en de afgelopen jaren is dat niet gelukt. Maar we zijn nu een sterker team en we bevinden ons in een sterkere positie. Ik weet zeker dat we zondag geweldige dingen kunnen bereiken en de winst is natuurlijk het doel."

Wat heeft Leclerc dan nodig op de zondag? "Ik heb een goede start nodig en als we dat eenmaal hebben gedaan... En hopelijk kan Carlos Sainz een geweldige start hebben en mij volgen, zodat we als eerste en tweede rijden. Dan kunnen we het als team managen en dat zou het perfecte scenario zijn. Maar wat er ook gebeurt, we moeten gewoon die overwinning mee naar huis nemen", zo sluit Leclerc af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"